Jeugdpuistjes 11 mei 2019

Deze week was een week met veel wedstrijden. Doordeweeks werden er al 3 wedstrijden gespeeld.
 
Op maandagavond speelde de B1 tegen Achilles. Het was een vrij makkelijke wedstrijd voor de B, Futura speelde met 6 heren en 2 dames, Achilles speelde met 7 dames en 1 heer. Futura B1 was duidelijk sterker dan Achilles. Verdedigend werd er goede druk gegeven, Achilles kreeg alleen een paar kansjes via wegtrekbalen. Aanvallend ging het ook goed, de bal werd snel rond gespeeld, er was goede afwisseling onder de korf en er werden mooie doelpunten gemaakt. Bij rust stond de B met 7-2 voor. In de tweede helft was Achilles iets feller, maar dat was geen probleem voor de B1. Met een eindstand van 13-5 heeft de B een mooie, overtuigende overwinning behaald.
 
Op dinsdagavond speelde de E2 een doordeweekse wedstrijd tegen Achilles. Ondanks dat de wedstrijd 's avonds werd gespeeld, waren de E'tjes niet wakker. Er zat weinig pit in, er werd niet gerend voor de bal en de bal werd vaak in de handen van de tegenstander gegooid. Hierdoor kon Achilles vaak counteren en een paar keer achter elkaar schieten, waar veel doelpunten door vielen. Mylene liep wel een paar keer goed diep, waardoor er geoefende kon worden met het gooien van diepe ballen. Helaas werd de wedstrijd met 3-19 verloren.
 
De laatste doordeweekse wedstrijd was woensdag van de B2, zij speelden tegen KZ Danaïden. De B2 kon een pittige wedstrijd verwachten, omdat ze hoger zijn gaan spelen na het kampioenschap eerder dit seizoen. In de eerste helft stond de B2 de hele tijd twee punten voor, maar kon KZ Danaïden toch iets inlopen, omdat de B2 wat slordig speelde en veel plaatsfouten maakte. Het tempo lag vrij laag en de B was niet zo scherp, waardoor KZ Danaïden soms kon prijsschieten. Gelukkig wisten ze deze kansen niet te benutten, waardoor de B met rust nog met 3-5 voorstond. In de tweede helft was de B minder slordig en ontstonden er mooie, dynamische aanvallen. Het tempo lag een stuk hoger en de dingen die op de training zijn geleerd werden goed uitgevoerd. Er werden goede combinaties gemaakt en er kwamen mooie doelpunten uit de tweede insnij. Verdedigend werd er bijna niks meer weggeven. De wedstrijd werd verdiend gewonnen met 10-4.
 
Op zaterdag was er ook nog een druk programma, elk jeugdteam speelde een wedstrijd.
 
Futura B1 speelde thuis tegen Fortuna. De B1 speelde een goede eerste helft. Ze waren duidelijk sterker dan Fortuna. In het begin had de B nog sturing nodig in de aanval, maar toen dit eenmaal goed liep, volgend de doelpunten elkaar snel op. De B1 had met rust een overtuigende voorsprong van 10-2. De tweede helft verliep wat moeizamer, wellicht komt dit omdat veel van de spelers ook al in de B2 hadden gespeeld. De B1 was nog steeds beter dan Fortuna, maar het scoren verliep wat moeizamer. De wedstrijd werd alsnog ruim gewonnen met 14-5.
 
Futura B2 speelde thuis tegen Refleks. Door veel afwezigen in de B moesten veel spelers zowel bij de B1 als de B2 spelen. De wedstrijd verliep chaotisch, vooral de scherpte ontbrak bij de B'tjes. Toch wist de B2 de hele wedstrijd 2 punten voor te staan. In de laatste 10 minuten gaf de B de voorsprong uit handen en kon Refleks met nog maar een paar minuten te spelen terug komen tot 5-6. Met nog 2 minuten te gaan maakte Jasmijn de gelijkmaker. Maar helaas wist Refleks in de laatste 30 seconden de 6-7 te maken en zo gaf de B2 de overwinning uit handen. Een zuur verlies, maar de B2 speelde onder haar niveau en kan veel beter spelen dan dat ze lieten zien. Aankomende week dus hard trainen om volgende week weer een mooie wedstrijd neer te zetten!
 
De C1 speelde uit bij TOP. De C begon serieus aan de opwarming voor de wedstrijd en had een goede voorbereiding op de wedstrijd. TOP gaf vanaf het begin veel druk, wat ruimte gaf voor rugkanten en doorlopen en daar maakte de C goed gebruik van. Jennifer scoorde al snel de 0-1. Helaas wist TOP ook makkelijk te scoren en stond het met rust 3-1 voor TOP. Met name in het passen (vooral bij het uitwerken naar de aanval of in de aanvalsopbouw) werden veel fouten gemaakt, waardoor de C hun harde werken niet beloonde met een mooi doelpunt. Er werden mooie felle aanvallen opgezet vanuit rugkanten, iets waar veel aandacht aan wordt besteed op de trainingen. De C had in de eerste helft aanvallen met maar 1 schot, maar na de rust ging dat stukken beter en kwamen er meer kansen per aanval. Helaas wilde de bal er maar niet in. Via 2 doelpunten van Quinten wist de C nog op 3-3 te komen, maar TOP scoorde daarna nog vrij makkelijk 2 doelpunten, waardoor de wedstrijd met 5-3 werd verloren. Op zich speelde de C1 een goede wedstrijd, maar helaas toch verloren door pech in de afronding en wat slordigheid in de passing.
 
De D1 speelde dit weekend tegen onze buren Dubbel Zes. De D wist dat dit een goede ploeg is, dus ze moesten scherp beginnen en iedereen moest op volle kracht de wedstrijd in gaan. De D begon hier goed mee, vooral de eerste verdediging had alle zaken goed op orde. Dubbel Zes had bijna geen kansen, maar helaas liepen de aanvallen aan de kant van Futura ook moeizaam, waardoor de D ook niet makkelijk kon scoren. De kansen waren er wel, maar het vizier stond niet op scherp, waardoor de D niet scoorde en het lang gelijk bleef. Uiteindelijk wist Dubbel Zes toch te scoren, waardoor Futura net met 4-3 verloor. Er is weer veel geleerd en de coaches hebben gezien waar deze week aan gewerkt moet worden om weer wat beter te worden.
 
De D2 speelde tegen Die Haghe. De D'tjes waren niet helemaal met hun hoofd bij de wedstrijd en ze kwamen snel achter. Verdedigend was de D vaak hun tegenstander kwijt, waardoor ze veel konden schieten. Aanvallend ging het vaak mis met het gooien en vangen, de bal viel vaak op de grond, waardoor de D niet lekker in hun spel kwam. Fleur maakte nog een mooi doelpunt, maar de wedstrijd werd helaas met 5-1 verloren. Komende week gaat de D2 veel oefenen met gooien en vangen, dus dat zal volgende wedstrijd helemaal goed gaan.
 
De E1 speelde uit tegen Achilles. Het zonnetje scheen lekker en de E1 was klaar voor de wedstrijd. Met een half geblesseerde Keano (gebroken teen) begon Futura goed aan de wedstrijd. Ze stonden al snel met 2-0 voor. Verdedigend wordt de E1 steeds sterker. Aanvallend wist de E met mooi uitgespeelde kansen de ruststand uit te breiden tot een 6-1 voorsprong. De tweede helft ging het verdedigen, met name het voorverdedigen, nog steeds erg goed. In de aanval bleef de E1 goed hun eigen spel spelen, waardoor ze rust voor zichzelf creëerden. Met een mooie overwinning van 11-2 begon het weekend goed voor de coaches en spelers van de E1.
 
De E2 speelde dit weekend bij ALO. Het was een erg leuke wedstrijd, waarin beide teams gelijk op gingen. Zo maakte ALO 1-0, maar wist Anna gelijk te maken via een mooie strafworp. Door goed en snel over te gooien en snel af te vangen kon de E veel schieten. Verdedigend maakte de E het ALO erg moeilijk door dichtbij te verdedigen. ALO bleef scoren, maar de E2 wist telkens bij te blijven en uiteindelijk net eentje meer te scoren, waardoor de wedstrijd met 5-4 is gewonnen.
 
Na een mooie overwinning vorige wedstrijd tegen GKV begon de F1 met goede moed aan de wedstrijd tegen Excelsior. helaas werd de wedstrijd tegen Excelsior ruim verloren, wat zeker geen schande is, maar laat zien dat de F nog veel te leren heeft. Er zaten een paar flitsende passes en mooie doelpunten tussen aan de kant van Futura, maar Excelsior was toch een maatje te groot. Misschien heeft de instelling op de training iets te maken met de slordigheden tijdens de wedstrijd. Aankomende dinsdag is het dus weer tijd om hard te oefenen en goed naar de trainers te luisteren, om zo volgende week in de wedstrijd te gaan knallen.