B1 op weg naar kampioenschap

We zijn halverwege het laatste deel van het seizoen en kunnen nu al stellen dat de B1 hard op weg is naar het kampioenschap. We hebben immers de 3 tegenstanders gehad en allen met ruime cijfers verslagen (Achilles met 5-13 en Fortuna met 14-5). Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek bij Avanti. Een deel van onze spelers had al een zware wedstrijd bij de B2 in de benen en het was behoorlijk warm om te spelen. Maar vanaf het begin was wel al duidelijk dat de B1 een stuk sterker was dan de tegenstander. De verdediging onderschepte regelmatig de bal en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Toch was het Avanti die in de 1e 10 minuten tot 2x toe op voorsprong kwam. Eerst via een goede diagonale pass en een mooi schot, later via een prachtig afstandschot. Tussendoor had Sjoerd gescoord via een wegtrekbal na een goede doorloopactie van Matthew. Al snel werd ook de 2-2 gemaakt via een mooie doorloopbal van Bibi. Daarna duurde het lang voor we tot scoren kwamen. Veel kansen en uiteindelijk scoort Sjoerd zijn 2e en 3e doelpunt. Eerst via een korte bal vanuit de afvang, 5 minuten later via een schot achter de korf. Ook Hugo scoort vlak voor rust nog een prachtige wijkbal, maar de scheids keurde deze af vanwege verdedigd doelen (wat absoluut niet zo was).

Vlak na rust maakt Hugo alsnog de 2-5 via een mooi schot. Het wordt 3-5 via een bal met 1 hand, zo'n bal die Sjoerd zelf zou kunnen maken, maar nu deed zijn tegenstander dat. Het spel in de aanval ziet er verzorgd uit en na een foutief afgestopte doorloop van Milou krijgen we een strafworp. Sjoerd gooit deze er keurig in en zo is het 3-6. Ook Avanti krijgt een strafworp, maar mist deze.

Direct daarop scoort Sjoerd zijn 5e van de middag. Nu via een doorloop vanuit de ruimte aangegeven. In het andere vak wordt goed samen gespeeld. Bibi en Jasmijn laten zich niet opzij zetten onder de korf, Olivier is de stabiele factor in het vak en Hugo wisselt insnijden onder de korf en zelf aanvallen nu beter af. Uiteindelijk scoort Hugo een doorloop op goed aangeven van Bibi. Avanti doet wat terug via een Mega afstand schot en zo wordt het 4-8. Na een prima combinatie en een goede insnij actie van Matthew scoort Milou een doorloop.

Nog geen minuut later is het al weer 5-9 via een schotje van een meter of 4 tegen Hugo. Hij maakt het meteen weer goed via wederom een goede wijkbeweging. De heer van Sjoerd heeft ook de smaak te pakken en scoort wederom van afstand. Tristan had de hele wedstrijd al pech met zijn schoten. Hij werkte hard, maar het scoren wilde niet lukken tot nu, want na een mooie actie scoort hij de 6-11 van grote afstand. Vlak voor tijd is het slotakkoord voor de man van de wedstrijd. Na een prima onderschepping van Tristan volgt de dieptepass op Sjoerd, die de doorloop netjes afrond. Zo wordt het een 6-12 overwinning. Een knappe prestatie. Nu volgen de returns, dus op naar het kampioenschap zou ik zeggen...
DNV