B1 met glans kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde de B1 tegen Achilles, de enige ploeg die nog op gelijke hoogte kon komen met onze B1. Maar dan moest de B1 wel deze en komende wedstrijd verliezen, wat we natuurlijk niet wilden laten gebeuren. We speelden om 10.45 uur, maar zelfs toen was het al gloeiend heet. De zon deed zijn werk en er was geen wolkje aan de lucht. Abigail (geblesseerd) was er ook om de B1 aan te moedigen. Jente bediende het scorebord en had het misschien nog wel het drukst van iedereen.... Gelukkig wilde Willem de wedstrijd met fluit begeleiden, want de aangewezen man had het niet gezien en was dus niet aanwezig. 1000x dank Willem!!!!

De B1 begon heel sterk. Binnen 8 minuten stond de B1 met 6-1 voor. Het begon met een mooie wegtrekbal van Jasmijn, gevolgd door een prachtige doorloop van Bibi. Een vrije bal van Sjoerd zorgde voor de 3-0. Achilles deed iets terug via een schotje, maar direct daarop zorgde Hugo via een wijkbeweging (na een goede afvang van Bibi) voor de 4-1. De aanval erop werden posities ook weer prima neergezet en na een goede dubbel (direct heen en terug plaatsen van de bal tussen dezelfde personen) van Jasmijn en Hugo, maakte Jasmijn van afstand er 5-1 van. Een geweldige dieptepass van Milou op Sjoerd werd door Sjoerd netjes afgerond in de doorloopbeweging. (Jente hou je het nog bij???). Zo volgen de aanvallen elkaar lekker op en kan het publiek volop genieten van een mooi potje korfbal. Achilles laat de moed echter niet zakken en doet er een schepje bovenop.

Via een schot van een meter of 6 schuin achter de korf valt de 6-2 er in. Hugo probeerde de bal nog te blokken en raakte de bal nog net met zijn vingertoppen aan, maar helaas doelpunt tegen. Dan zelf maar weer moet Hugo hebben gedacht, want na een paar gemiste doorlopen en andere goede kansen gooit hij van afstand de 7-2 er in. We zakken wat in en Achilles krijgt meer schotkansen. Daar waar we in het begin elke bal afvingen, is nu elke bal voor hen. De dame van Milou scoort de 73 en even later wordt het zelfs 7-4 na een fout bij het uitwerken van de bal en een mooi schot van de dame van Jasmijn. Even weer een tandje bij mensen!!! En dat gebeurt ook, want binnen 1 minuut scoren we 2x. Eerst Ruben via een keurige wegtrekbal en daarna Hugo wederom met een schot. Een slimme kruisbal (2 mensen kruisen om elkaar heen waarbij de verdedigers tegen elkaar botsen) brengt een rust stand van 9-5 op het scorebord.

Na de verkoelende limonade gaan we weer als razende van start. Olivier scoort van afstand, Jacha krijgt en benut een strafworp, Hugo scoort een doorloop na een prachtige dieptepass van Quinten en Sjoerd scoort vanuit een draaibeweging vanaf een meter of 6. Oh ja, de dame tegen Jacha gooit er tussendoor ook een afstand schot in en zo staat het na 8 minuten in de 2e helft al weer 13-6. De lengte van Olivier en Sjoerd (in 1 vak) is overweldigend en hoe hun tegenstanders ook springen, bij de bal komen ze niet. Sterker nog Olivier staat regelmatig vogelvrij onder de korf, maar heeft zelf niet door dat hij kan schieten. Uiteindelijk een keer wel en scoort dan ook meteen ????. Hugo is scherp vandaag en gooit zijn 5e doelpunt van de dag erin, ditmaal via een doorloop. Ook Quinten weet het gat van de mand te vinden via een mooi afstand schot van achter de korf. Achilles scoort eindelijk ook weer een keer en niet 1x, maar 2x. Mooie schoten die moeilijk te verdedigen zijn. Het is inmiddels 16-8, maar binnen 3 minuten staan we al weer op 18-8. Eerst wederom Quinten die de smaak te pakken heeft en nu vanaf de voorkant van afstand scoort.

Daarna Hugo met een mooi schotje vanuit de afvang. In de aanval proberen we Matthew nog even te laten scoren. Hij heeft een puike wedstrijd gespeeld, heel hard gewerkt en veel gelopen in dienst van het vak, maar het scoren wil maar niet lukken. Nadat Achilles er 18-9 van maakt scoort Sjoerd van afstand. Eigenlijk een bal die niet geschoten had mogen worden, want er was geen afvang. Maar ja als je scoort, is er geen afvang nodig.... Binnen 1 minuut gooien zowel Quinten als Jasmijn er een doorloop in en met een schotje tegen Hugo wordt de eindstand van 21-10 bereikt. Een gigantische en fantastische overwinning!!! De B1 (met hulp van de B2) is wat dat betreft met glans kampioen geworden. Gefeliciteerd.
DNV