Sterke seizoenstart Futura C

Moest onze C vorig seizoen naar Nieuw Vennep, Leiden en Alphen aan de Rijn, dit seizoen houdt onze C het dichter bij huis, met de tegenstanders ALO C1, Dubbel Zes C1 (gek idee toch?) en de tegenstander van vandaag: uit naar Excelsior Delft C2. Hevige plensbuien om 8.00 uur, maar om 9.30 uur, bij aanvang van de wedstrijd, was het droog en tijdens de wedstrijd ging zelfs de zon schijnen.

De dames Rosa, Merel, Anna en Jennifer en de mannen Jens, Renzo, Marijn en Bram speelden met veel inzet, maar Excelsior was de eerste 10 minuten wel beter. Nadat een doelpunt van Marijn was afgekeurd wegens lopen, waren het de dames van Excelsior die hun team al snel op 2-0 zetten. Even later schoot een dame van Excelsior prachtig de 3-0 binnen, maar tot opluchting van Futura had de scheidsrechter net gefloten voor een overtreding van Futura. Pech dus voor Excelsior, want uit die vrije worp werd niet gescoord, dus het bleef 2-0.

Het weer werd steeds beter en ook Futura ging steeds beter spelen, daarbij gesteund door de goede coaching van Willem. Jens had het op zijn heupen en schoot van afstand twee keer raak. Bij de stand van 2-2 kreeg Excelsior terecht een stip, maar ook die bal ging er niet in. Niet lang daarna scoorde Marijn en daarmee kwam de ruststand op 2-3.

De tweede helft werd Futura duidelijk de bovenliggende partij. De 2-4 van Renzo kwam dan ook niet uit de lucht vallen (of toch wel?) en uitblinker Jens scoorde met weer een mooi afstandsschot de 2-5. Het werd wel 3-5, maar wisselspeler Quinten (die de 2e helft voor Marijn in de plaats kwam) scoorde snel daarna de 3-6.

Bij die comfortabele voorsprong de bal rustig rondspelen en geen risico’s meer nemen zou je zeggen, maar daar ging onze C niet voor. Coach Willem bleef zijn team aansporen tot nog meer doelpunten. De kansen bleven komen, maar omdat de schoten op de korf er net niet ingingen en de afvang vaak voor de grote meiden van Excelsior was, kreeg ook Excelsior nog goede kansen. Het Futura-publiek was dus nog niet helemaal gerust op een goede afloop, maar omdat Excelsior nog maar één keer wist te scoren werd de eindstand 4-6. Rosa, Merel, Anna, Jennifer en Bram hebben deze keer niet gescoord, maar ze speelden ook een uitstekende wedstrijd. Vooral verdedigend werd er heel weinig weggegeven.

Een prima start van de competitie voor onze C. Volgende week is de wedstrijd thuis om 10 uur tegen buurtgenoot ALO C1.