Dubbel Zes/Futura wint 16-19 bij Refleks!

Natuurlijk is de 16-19 winst bij de start van de competitie supertof, maar nog meer tevreden was coach Erwin Dekker met de prima teamspirit en wedstrijdmentaliteit van zijn team, afgelopen zaterdag in Rijswijk.

Zoals bekend zijn de selecties van Futura en Dubbel Zes samengevoegd en is een fusie aanstaande. Futura 1 handhaafde zich vorig seizoen netjes in de overgangsklasse, maar omdat bepalende selectiespelers als Cyril van Es en Tijmen Bolhuis afscheid namen, besloot de vereniging om dit seizoen toch een klasse lager uit te komen.

Dekker was niet tevreden geweest over de voorbereiding op de competitie, maar kon in de wedstrijd tegen Refleks constateren dat spelers als Kevin Harteveld en Elmo Noorlander het gemis aan de vroegere basisspelers goed opvingen. Na een mattige eerste helft, waarin alleen Els Buitendijk het vizier op scherp had staan en met 4 treffers een groot aandeel had, was de ruststand 10-8. Maar in de tweede helft stond DuZesFu op en toonde veerkracht zoals het Nederlands elftal tegen Duitsland deed in Hamburg!

Met vier korven op rij boog DuZesFu binnen 10 minuten in de tweede helft de achterstand om in een 10-12 voorsprong. En die gaven de Hagenezen niet meer uit handen! Zonder de opnieuw geblesseerde Jelle van Osnabrugge, maar met good-old Maarten van Dijk en Daan en Wendy van DuZesFu werd de tweede helft met 6-11 gewonnen!!

Els Buitendijk (5 korven) en Sven Meijs (4) waren de topscorers.

Volgende week zaterdag ontvang DuZesFu op het Stokroosveld het gepromoveerde Korbis (Waddinxveen) dat zaterdag 12-16 verloor van Juliana.

Zaterdag 14 september is het om 14.00 uur DuZesFu 2 – Korbis 2 en om 15.30 uur Dubbel Zes/Futura 1 – Korbis 1.