Fel Futura C verslaat ook ALO C1

Vorige week liet onze C, met een mix van 1e jaars C-spelers Merel, Rosa en Bram en de 2e jaars C-spelers Anna, Jennifer, Marijn, Jens, Renzo en Quinten, al zien dat het een aardig team had. Er werd uit met 4-6 verdiend gewonnen van Excelsior Delft C2. Toch moet je aan het begin van de competitie maar afwachten hoe sterk de andere tegenstanders zijn. Er was dan ook pittig getraind en de C was klaar voor de thuiswedstrijd tegen ALO C1.

De wedstrijd, die uitstekend werd geleid door Jelle, begon met een fanatiek aanvalsvak met Jennifer, Merel, Jens en Marijn. ALO werd meteen onder druk gezet en na wat schoten van Jennifer en Jens was het Marijn die met zijn eerste schot de korf wist te vinden: 1-0. Niet veel later maakte Jens met zijn roemruchte afstandsschot de 2-0.

Toen was het de beurt aan Anna, Rosa, Renzo en Quinten om in de aanval te gaan.  Quinten was  trefzeker en legde zijn tweede en zijn vijfde schot in het mandje. Het was al 4-0! ALO had tot dan pas vijf schotkansen gehad, vooral door het uitstekende verdedigende werk van Futura.

Pas daarna kwam ALO wat beter in het spel. Zowel de jongens als de meisjes van ALO kregen meer schotkansen en het werd dan ook 4-1. Jennifer scoorde niet lang daarna ook haar eerste doelpunt en daarmee werd het 5-1 bij de rust.

Na rust kwam ALO eerst nog op 5-2, maar daarna was het Futura, met Bram als wissel voor Renzo, dat bijna geen kans meer weggaf. Nog feller dan voor rust werd er op de bal gejaagd en het duurde dan ook niet lang voordat Quinten zijn derde maakte, waarna met de stand 6-2 de vakwissel volgde.

En wat er toen gebeurde blijft in mijn ogen nog steeds een mysterie in de sport. Die bal wil er dan ineens niet meer in. Alsof de korf wordt dichtgetimmerd of dat er een pechvogeltje op de rand gaat zitten, ik weet het niet, maar pas 29!!! schoten en doorloopballen van Futura later viel de 7-2 door een schot van Jennifer. ALO had in die tijd weinig kansen gehad, want Futura bleef goed verdedigen en creëerde veel schotkansen. Ook de 8-2 van Marijn liet weer even op zich wachten, waarna pas een paar minuten voor tijd de tweede vakwissel volgde.

Quinten bleef trefzeker, want hij schoot meteen de 9-2 binnen. Dat Futura tot het einde fel en fanatiek bleef strijden, bleek ook nog in de laatste minuut, toen zowel Jens als Quinten tegelijk voor de bal gingen en ze keihard tegen elkaar opbotsten. Het publiek schrok enorm, maar gelukkig zijn het bikkels en de laatste minuut konden ze beiden uitspelen. Een zeer terechte overwinning, met een dankbaar thuispubliek dat naar een uitstekende wedstrijd heeft gekeken.

Volgende week om 12 uur een pittige uitwedstrijd tegen (onze toekomstige clubgenoten bij) Dubbel Zes C1, dat weliswaar vandaag met 8-3 van Excelsior verloor, maar ook van ALO wist te winnen en wel met 10-6.