Futura laat punt liggen tegen Korbis: 17-17

“Pfff...dat was niet best” mompelde trainer Erwin Dekker na de wedstrijd tegen Korbis. Korbis kon een aantal malen van achterstand terugkomen dankzij matig verdedigen van Dubbel Zes/Futura. Na een snelle 5-1 voorsprong in de 10e minuut verzuimde Futura door te drukken en kreeg Korbis de kans om binnen enkele minuten terug te komen tot 5-5. De Korbisheren troefden de Hagenezen op fysieke inzet meerdere malen af. DuZesFu ging nog wel met een positieve 11-10 de rust in.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Na 10 minuten opnieuw een voorsprong voor DuZesFu, maar ook die 15-12 kon niet worden vastgehouden. Nadat het in de 20e minuut 16-16 was geworden, werd er door beide ploegen nog slechts 1 maal gescoord. Omdat  het laatste kwart dus met 2-4 naar Korbis ging, eindigde de wedstrijd in een voor Dubbel Zes/Futura teleurstellend 17-17 gelijkspel. Voor de bezoekers uit Waddinxveen betekende dat het eerste punt, want vorige week werd thuis 12-16 van Juliana verloren.

Voor Futura scoorden Sven 5, Elmo 4 en Lisa 2 korven en Leonie, Wendy, Rimmie, Kevin, Maarten en Jelle elk 1 korf.

Dubbel Zes/Futura 2 wist wel met 15-13 van Korbis 2 te winnen.

Omdat Phoenix 12-19 bij ONDO in ’s Gravenzande won en Juliana in Oud Gastel thuis met 19-18 nipt te sterk was voor Refleks, staan Phoenix en Juliana met 4 uit 2 aan kop en volgt Dubbel Zes/Futura met 3 uit 2. Refleks en ONDO zijn nog puntloos.

Zaterdag 21 september spelt DuZesFu in Leiden tegen Sporting Trigon. Om 14.00 uur eerst Sporting Trigon 2 tegen DuZesFu 2 en om 15.30 uur is het dan Sporting Trigon 1 – Dubbel Zes/Futura 1.