Jeugdpuistjes 14 september 2019

Na de overwinning van vorige week, gingen onze F1 vol goede moed de 2de wedstrijd in. Snel bleek al wel dat Fortuna scherper wakker was geworden dan onze spelers. De coaches moesten nog wel heel vaak helpen herinneren dat de billen naar de korf gehouden moesten worden en dat er vrij gelopen moest worden. Dat resulteerde dan ook in een aantal tegen doelpunten. De kids gaven gelukkig ondanks de achterstand niet op en bleven vechten voor iedere bal. Er werden zelfs mooie kansen genomen, helaas alleen niet geraakt. Er werd verloren met 9-0. Maar gelukkig scoorden ze met de strafworpen nemen wél!

De E2 speelde een prima wedstrijd tegen TOP uit Sassenheim, maar kwam wat moeilijk tot scoren. De tegenstander had vorige week met 13-0 gewonnen van KVS, maar deze keer kregen ze verdedigend een ijzersterk Futura E2 tegenover zich, waardoor hun doelpuntenmachine het behoorlijk moeilijk had. Helaas ondanks het goede verdedigen wisten zij er toch meer te scoren dan onze E2, waardoor er verloren werd, maar er zeker een goede wedstrijd is gespeeld en dit voor de toekomst mogelijkheden bied.

De D1 speelde thuis tegen ALO D1. Aanvallend werd er goed overgespeeld en goede kansen gezocht. Ze hadden redelijk wat pech,want ze kregen veel kansen maar wisten er helaas slechts 4 te scoren. Te weinig, want de tegenstander strafte elk foutje meteen af en wist daardoor wel 7 keer de korf te vinden.

De tegenstander Lynx bleek deze week net even te sterk voor onze D2, Na de winst vorige week van 7-2 op VEO kon onze D2 Lynx niet van scoren weerhouden. Na een goede wedstrijd werd uiteindelijk wel met 5-3 verloren, maar volgende week gaan ze er weer fel tegen aan in de wedstrijd tegen Refleks.

De D3 speelde vroeg dit keer tegen VEO D1. Met Same voor Annabel startte de D3 met goede moed aan de wedstrijd. Al in het begin werd het duidelijk dat VEO D1, met meerdere spelers die voor hun 2e jaar in de D spelen, een maatje te groot waren. De D3 probeerde hun eigen spel te spelen in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. VEO stond met rust met 6-0 voor. In de 2e helft met Sem voor Same probeerde de D3 alles op alles te zetten om toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze werkten keihard, maar waren door de 1e helft ook een beetje van slag. In de 2e helft wisten alleen Roos en Marin allebei de korf te vinden. Eindstand 15-2. Helaas een wedstrijd waarbij de tegenstander echt op dat moment beter was. Een wedstrijd waarvan de D3 alleen maar kan leren. Met keihard trainen komen ze er wel!

De C1 begon erg fel aan de wedstrijd tegen ALO en kwamen redelijk snel op voorsprong. Verdedigend werd er goed op armlengte te verdedigd, waardoor de tegenstander bijna geen ruimte kreeg voor een schot. Door 2 slordige momenten kon ALO toch 2x scoren, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Zeer verdiend gewonnen met 9-2 een trotse koploper

B1 begon goed aan de wedstrijd, onderbrak snel de aanvallen van Avanti en nam een 0-2 voorsprong. Toen Avanti ook ging scoren liep het gelijk op tot 4-4. Daarna zakte het wat in bij onze B1 en werd het duidelijk dat we toch wat kracht en strijdlust tekort kwamen. Ruststand 4-6.
Na rust werd de achterstand in korte tijd weer ongedaan gemaakt en ging het tot 8-8 weer gelijk op. Daarna liep Avanti toch weer uit, mede door een aantal treffers van afstand. De 15-9 eindstand is dan ook wel wat geflatteerd. Dit team moet nog aan elkaar wennen. Buiten het veld gaat dat uitstekend, maar binnen het veld hebben we nog wel wat training nodig. De coach is er van overtuigd dat dat helemaal goed gaat komen met deze leuke ploeg.

Toen ik de coach van onze B2 de eerste keer sprak en hem vroeg hoe de wedstrijd verlopen was, was zijn eerste reactie als we er van de 40 kansen, 22 ingeschoten hadden, dan hadden we toch mooi gewonnen. Nu moesten ze tegen deze sterke tegenstander een mega verlies van 21-0 incasseren. Dat verdriet lik je gewoon weer even weg met een lekker ijsje, want gezien de uitslagen van vorige week denk ik dat de tegenstander gewoon te laag is ingedeeld. Volgende week wacht ons HKV/OE en die komt dichter in de buurt van ons niveau. Het team bestaat uit veel spelers, dus is het nog zoeken naar de juiste opstelling. Met Abigail M in de paalpositie gaat dat prima lukken, maar ze mag best wel eens voor haar eigen kansen gaan. Ook Alice weet onder de korf prima de bal af te vangen, maar haar medespelers weten niet altijd waar ze heen loopt. Jazz is nog een beetje zoekende naar haar juiste plek, maar mag best wel iets meer de bal op eisen. Jesper kijkt goed mee met de bal en weet er vaak ( soms wat verstrooid) tussen te springen zodat de bal in ons bezit komt. Nu nog goed op je schot letten en vaker schieten, dan komen de korven vanzelf. Mathew heeft zich weer bij het team gevoegd en heeft een goed schot, alleen zou het wat dichter bij de paal kunnen. Hij is de rust in het team en weet op de juiste wijze zijn plaats in te nemen. Dit is zeker een team dat dit seizoen steeds beter gaat worden.

De wedstrijd van de A1 ging niet heel goed. De eerste paar ballen werden al mis gegooid. Na een tijdje begon de A1 beter te spelen, maar na de eerste helft stond de A1 met 4-5 achter. In de tweede helft ging de A1 wel wat harder werken. Maar helaas was dat niet genoeg om KCC in te halen. De uiteindelijke score was 7-8 voor KCC. De eerste 2 doelpunten werden gemaakt door Olivier en Jasmijn. Daarna maakte KCC 2 doelpunten, waardoor de stand 2-2 werd. Toen had Jasmijn nog 2 doelpunten gemaakt. KCC had daarna 5 doelpunten gemaakt, waardoor het 4-7 werd. De volgende 2 doelpunten werden gemaakt door Tristan en Jasmijn. KCC had toen nog een keer gescoord, en het laatste doelpunt werd door Tristan gemaakt, waardoor de score 7-8 werd.