Futura C doet zichzelf tekort.

Op deze koude zaterdagochtend 5 oktober stond  Futura C- Excelsior C2 op het programma.  Futura kon kampioen worden, dus werd een hartverwarmende partij verwacht. De start was in ieder geval veelbelovend toen Quinten al binnen 10 seconden zijn eerste kans had, maar miste. Daarna ontspon zich een wedstrijd die zich vooral kenmerkte door goed verdedigen. Schotkansen van Futura werden goed afgevangen door de lange meiden van Excelsior en ook het vooruitverdedigen deden ze prima. Daardoor ging Futura vaak de risicovolle lange bal hanteren, met regelmatig balverlies tot gevolg. Uiteindelijk lukte het Quinten toch om een gaatje in de stugge verdediging te vinden: 1-0

Ook Excelsior had moeite met de goed verdedigende Anna, Rosa, Bram en Marijn. Een schot van grote afstand van de enige jongen van Excelsior bracht Excelsior op gelijke hoogte. Een zeldzaam verdedigingsfoutje van Futura bracht Excelsior zelfs op voorsprong, maar gelukkig was het Bram die voor een ruststand van  2-2 zorgde. Het spel van Futura moest beter om te kunnen winnen.

Na de pauze kwamen de betere kansen van Futura, maar zowel Renzo als Quinten hadden hun vizier niet op scherp. Ja, dan speel je beter, maar dan maak je de kansen niet af. Dan kun je erop wachten dat de tegenstander wel gaat scoren en dat gebeurde. De jongen van Excelsior was uiterst effectief met zijn afstandsschoten, want met zijn vierde schot van grote afstand bracht hij Excelsior opnieuw op voorsprong. En ondanks het goede verdedigen van Futura wist een Excelsiormeisje toch ook weer te scoren: 2-4. Wisselspeler Jens probeerde met 9 afstandsschoten nog iets aan de achterstand te doen, maar ook zijn schoten misten net de zuiverheid die nodig was om er weer een wedstrijd van te maken. Dat Rosa vlak voor tijd opnieuw voor het slotakkoord zorgde door er 3-4 van te maken, maakte de teleurstelling over de verloren wedstrijd niet minder.

Met een schotenverhouding van 44 voor Futura en 25 voor Excelsior, had er toch meer in moeten zitten voor Futura, maar het is nu eenmaal zo: alleen de doelpunten tellen.

Om alsnog kampioen te worden zal volgende week gewonnen moeten worden van ALO C1. Thuis werd het 9-2, dus we maken een goede kans, maar dan moet er wel beter gemikt worden dan vandaag.