Moedig Dubbel Zes/Futura fysiek afgetroefd door Phoenix en verliest 19-12

Futura moest zaterdag naar de ongeslagen koploper Phoenix in Zoetermeer. Een kwartier lang, tot de stand 6-4, kon DuFu qua score redelijk bijblijven, maar na 10-5 bij rust was de wedstrijd in wezen gedaan.

Trainer Erwin Dekker kon deze wedstrijd wel weer beschikken over de lengte van Maarten van Dijk en Jelle van Osnabrugge, maar daar stonden de geroutineerde Stefan Naerebout en Tjalle van Zoelen tegenover. Fysiek was DuFu dus duidelijk de mindere ... die Tjalle zit echt overal tussen; geen ballijn is veilig!!

Verdedigend gaf DuFu deze wedstrijd weinig ruimte weg; dat was in vorige wedstrijden wel anders. Positief punt dus. Maar aanvallend was het vaak te gehaast en onzuiver.

Dankzij 3 korven van Sven Meijs kon DuFu aanvankelijk nog redelijk bijblijven, maar op slag van rust een omdraaibal en score vanuit de rebound was killing....

In de tweede helft aanvankelijk een kleine opleving. Na de 11-5 was er een fraaie DuFu aanval met splijtende actie van Elmo Noorlander, waaruit Sven Meijs 11-6 scoorde. Maar nadat het via Elmo en Jelle 11-8 was geworden, stokte de productie. Phoenix denderde binnen 4 minuten door 5 korven op rij naar een genadeloze 16-8 tussenstand.

De sfeer zat er intussen aardig in bij de Zoetermeerders vanwege het bierfeest (jaja ook Lederhosen.... ach ach) met de bijbehorende butmuziek, waaronder veel Duitstalige braakliederen...

De ervaren ploeg van coach Dennis Looyenstein vond het wel prima zo en DuFu bleef moedig doorstrijden en kon de schade verder beperkt houden tot de 19-12 eindstand.

Voor DuFu scoorden: Sven 6 maal en Rimmie, Maarten, Elmo, Jelle, Wendy en Daan elk 1 korf.

Dankzij de winst staat Phoenix met 10 uit 5 riant aan kop, want Apollo (17-16 winst op Juliana), Sporting Trigon (verrassend 20-22 in Leiden onderuit tegen Refleks) en ONDO (opnieuw winst: nu 25-18 tegen Korbis) volgen met elk 6 punten al op ruime afstand. Juliana heeft 4 en Dubbel Zes/Futura en Korbis elk 3. Refleks nog laatste, maar nu met 2 punten.

Komende zaterdag de belangrijke thuiswedstrijden tegen Juliana. Dubbel Zes/Futura 2 (dat overtuigend 13-15 won van Phoenix 2) speelt om 14.00 uur en om 15.30 uur is het Dubbel Zes/Futura 1 – Juliana 1... een sleutelwedstrijd, dus allemaal komen!!