Jeugdpuistjes 5 oktober 2019

Onze A1 speelde afgelopen zaterdag tegen VEO, die tot dan toe nog ongeslagen was. Het was Futura er alles aangelegen om daar verandering in aan te brengen. Dat lieten ze ook goed blijken want verdedigend ging het in de eerste helft prima zodat ze slechts 1 tegendoelpunt kregen maar er zelf aanvallend prima op los scoorden met 6 korven.
Ook de tweede helft kwamen ze prima uit de startblokken door een fraai doelpunt van Tristan. VEO bleef terugvechten, maar helaas was bleek ook nu hun aanval tekort te komen. De opgebouwde voorsprong van Futura bleek voldoende voor de eindoverwinning van 6-9. Zit er een Kampioenschap aan te komen? Daar lijkt het we op.
 
De B1 verloor haar eerste wedstrijd dit seizoen kansloos met 3-15 van Fortuna. Afgelopen zaterdag as de return en toen ging het lange tijd gelijk op en stond B1 bij rust met 6-5 achter. Direct na rust scoorde Fortuna een aantal maal op rij en was het verzet van onze B1 helaas gebroken. Tegen het einde van de wedstrijd veerde de ploeg weer op en werden er een paar prachtige aanvallen gespeeld. Fortuna bleek opnieuw een maat te groot maar wat ook bleek: B1 maakt grote stappen. Dat dit buiten het veld gebeurt was al langer duidelijk, maar nu zijn we korfballend ook aan het groeien. Mooi om te zien!
 
De B2 heeft het extra zwaar dit seizoen. Niet aleen dat ze nog aan elkaar moeten wennen, maar ook de tegenstanders zijn vaak een maat te groot. Ook deze week dus weer een moielijke wedstrijd maar gelukkig houden de spelers er nog steeds plezier en en willen ze ook voor elkaar werken. Alice moest een hoop duw en trekwerk trotseren, maar hield dapper stand. Jesper blijft goed op zijn tegenstander letten maar springt in al zijn enthousiastme soms te vroeg in, waardoor een tegendoelpunt niet altijd te voorkomen is. Mathew is hard bezig om zich tot de leider van zijn vak te maken en accepteert de zwakkere punten van de medespelers. Goed te zien dat ook deze ploeg ondanks het verlies ( Deze week tegen 12-1 tegen VEO) steeds meer als ploeg gaat optreden.
 
De C1 wist haar kampioenswedstrijd niet te verzilveren. Ze begonnen heel goed en waren goed strak aan het verdedigen rond de korf. Helaas maakten ze hun eigen kansen niet goed genoeg af zodat het bij rust een gelijke stand 2-2 bleef en dus nog alle kans. Na de rust zat er niet genoeg pit in om een goede aanval op te zetten en werd er teveel gekeken naar alleen eigen kansen.De vele afstand schoten leverden geen resultaat op terwijl Excelsior wel 2x wist te scoren. Na de vakwissel wist het aanvals vak een mooie aanval op te zetten via alle schijven waaruit Rosa de 3-4 wist te maken. Volgende week herkansing om het kampioenschap binnen te slepen.
 
Na winst vorige keer op Eibernest, was de D1 heilig van plan oo ook in de return de punten mee naar huis te nemen. Schoolkamp Vledder en voorlichtingsavonden gooiden roet in het eten. Helaas bleek de niet complete trainingen van afgelopen week parten te spelen. Aanvankelijk begonnen ze redelijk aan de wedstrijd en kwamen 1-0 voor, maar daarna stortte het spel in. De ballen werden slap gegooid of recht in der handen van de tegenstander. In de aanval stond iedereen stil en verdedigend liepen we achter onze tegenstander aan te sjokken. Gelukkig had Eibernest moeite met scoren, waardoor de D1 na een opleving en een mooie aanval op 2-2 wist te komen. Helaas konden ze dit niet vasthouden en verloren de wedstrijd met 2-4. Deze week weer extra hard trainen en zaterdag laten zien wat jullie kunnen.
 
De D2 had in de wedstrijd tegen Veo de opdracht om het gooien en vangen goed onder de knie te krijgen. De eerste helft werd er slordig gespeeld, maar werd er wel gescoord en stonden ze bij rust met 0-2 voor. Na een bekertje limo in de rust, kon de D2 met nieuwe aanwijzingen beginnen aan de tweede helft. Helaas scoorde Veo de 1-2... Gelukkig geen paniek, want Futura scoorde lekker verder. Door goed uitverdedigen konden ze steeds de bal onderscheppen en doelpunten maken. De wedstrijd eindigde in een 1-5 overwinning!
 
De D3 begon al vroeg tegen Achilles en door vroege tijdstip was het ook nog erg koud. In de basis stond Babisch, omdat Jessie ziek was. De wedstrijd begon goed voor Futura. Ondanks de vele kansen gingen de ballen niet door de korf, maar door het strakke verdedigen in het verdedigingsvak kon het aanvalsvak steeds opnieuw kansen creëren. Bij rust stond het 0-4 voor Futura. Een matige stand gezien de kansen. De 2de helft, met Amber voor Babisch, ging Futura door met kansen creëren. Door niet het eigen spelletje te spelen in de aanval en slordige pases zakte het spel een beetje in. Achilles scoorde ook door slordige verdedigingsfouten. Gelukkig kon Futura nog wel 2 punten scoren waardoor de eindstand op 2-6 voor Futura kwam.
 
De E1 heeft een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Ondo. Ze waren allemaal heel goed in vorm. De afgelopen week hebben we veel getraind op het rondspelen, en dat hebben we een aantal keer goed terug gezien in de wedstrijd. Het verdedigen was heel goed en hebben we heel regelmatig de bal ook goed onderschept. De 1e helft hebben we maar liefst 10 keer gescoord, helaas is er de 2e helft bij ons geen doelpunt meer bijgekomen maar hebben we door het goede verdedigen ONDO op 5 doelpunten weten te houden.Een mooie verdiende eindstand van 10-5 voor de E1.
 
De E2 ging sterk van start met het goed onderschepoen van de bal en veel aanvallen. Juist het samenspelen liep zo goed dat er mooie doorlopen genomen konden worden. In 1e 10 min al 2-0 voor dankzij 2 doelpunten van Benthe. Hiervan 1 doorloop!!!
Daarna bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Die Haghe aapt de E2 na en probeert ook op de doorloop te spelen. Daar moest de E2 eerst even aan wennen hoe ze dat moesten opvangen. Die haghe komt terug tot 2-1. In de laatste 10 minuten is het dolle boel aan beide kanten. Veel lachen en weinig korfbal, tot frustratie van beide coaches (Fut en DH). Toch werd het nog spannend aan het eind, maar DH miste gelukkig nog goede schotkans (bal over de rand van de mand). Over hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning.
 
De F1 speelde zaterdag een hele goede wedstrijd bij Dijkvogels. De tegenstander kon erg goed overgooien en in het begin verdedigde de F1 netjes waardoor er niet veel gebeurde. Het lukte Dijkvogels 1x te scoren en onze F1 kwam amper aan aanvallen toe. In de 2e helft hadden de spelers de tip gekregen ook naar de bal te kijken zodat zij deze af en toe konden onderscheppen. Ook moest er rustiger geschoten worden. En ja hoor! De F1 luisterden perfect, onderschepten veel ballen en scoorde wel 6 doelpunten! 1-6 werd de uitslag. (Blijkbaar was de scheidsrechter niet helemaal bij de les, zodat op de KNKV site de uitslag van 1-5 genoemd wordt)