Jeugdpuistjes 12 oktober 2019

De F1 speelde thuis tegen ONDO F5. De F'jes verdedigden goed hun tegenstander en zaten er dicht op. Toch hadden de F'jes het lastig, doordat hun tegenstander vaak een kop groter was. Hierdoor kon ONDO makkelijk over de handen heen schieten en maakten ze een paar doelpunten. Onze F onderschepte af en toe de bal en ving de bal goed af. Daarna wisten ze door snel over te spelen naar de aanval ook goed mee te schieten. In de afronding hadden de F'jes wat pech. Een mooi doelpunt werd afgekeurd, omdat er wat stapjes teveel werden gedaan, maar onze F bleef tot het einde van de wedstrijd goed hun best doen met gooien en vangen met één hand. Ze hebben 2 prachtige doelpunten gemaakt, maar dit was helaas niet voldoende om van de makkelijk schietende westlanders te winnen.

De E1 speelde deze week een topwedstrijd tegen Refleks. Na de nederlaag van de vorige ontmoeting, waren ze extra gedreven om te winnen. De eerste helft waren er al 5 doelpunten gescoord, maar doordat de tegenstander dat ook had gedaan, bleef het spannend. In de 2e helft is door de sterke verdediging van Futura er geen enkele bal meer in gegaan bij Refleks, en zelf hebben ze er nog 5 bij kunnen maken, waardoor de eindstand op 5-10 uitkwam Het rondspelen om de korf gaat bij de E1 duidelijk steeds beter en daar komen mooie kansen uit. De E1 is door deze overwinning 2e geworden in de poule, dus goed gedaan!

De D3 had thuis een revange tegen Veo D1. De uitwedstrijd tegen Veo D1 werd dik verloren. Futura begon met goede moed aan de wedstrijd. Door het strakkeverdedigen kon Veo moeilijk scoren. In de aanval werden er kansen gecreëerd, maar de afwerking was iets minder. Marin scoorde een mooie doorloopbal en daarmee kwam de D3 op een 1-0 voorsprong. Helaas kwam Veo op gelijke stand en zo ging de D3 met een gelijkspel de rust in. In de 2e helft ging Veo erg fysiek spelen waarbij vingers, neuzen en voorhoofden niet veilig waren. Met 2 wissels, Giovanni en Doeke speelde de D3 verder. Ondanks het goede verdedigen wist VEO te scoren en Futura bleef veel kansen missen. De D'tjes verloren met 1-4, maar hebben wel laten zien dat je door samen te werken heel ver komt, ook als de tegenstander net een maatje te groot is.

Voor de D2 stond er een spannende wedstrijd op het programma. Alleen bij winst mocht de D2 zich kampioen noemen, dus moest er ook gewonnen worden. De 1-0 werd gemaakt door een mooi schot van Fleur, maar even later trok Lynx de stand gelijk. Lynx kwam daarna tot twee keer toe op één punt voorsprong, maar telkens zette de D2 een tandje erbij voor de gelijkmaker. Futura bleef het spannend maken voor de toeschouwer. Voor de spelers in het veld niet, want de 4-3 achterstand werd met een mooie doorloop weer rechtgezet. Helaas mochten de laatste kansen er niet in is het bij een gelijkspel gebleven tegen de koploper. D2, jullie hebben het eerste veldseizoen gestreden en wees maar trots op een mooie 2e plek.! Na een mooie foto met de scheidsrechter (in het kader van "De week van de Scheidsrechter) en een lekker cakeje in een warme kantine, waren er gelukkig alweer wat blije gezichten te zien!

De D1 speelde uit bij ALO, maar had het moeilijk in het koude en regenachtige weer. Er werd goed verdedigd, maar in het uitverdedigen werden er soms slordigheidsfoutjes gemaakt. Hierdoor gaven de D'tjes soms onnodig kansen weg die door ALO benut werden. Aanvallend werd er goed rondgespeeld en werden er mooie kansen gecreëerd. Zo wist Imke twee keer te scoren en ook Giovanni en Cecile wisten de korf te vinden. Helaas was het niet genoeg om de overwinnen binnen te slepen, want de wedstrijd werd helaas met 6-5 verloren.

De C1 ging met veel spanning de wedstrijd in, want het hing van een andere wedstrijd af of de C voor een (al dan niet gezamenlijk) kampioenschap ging! In ieder geval moest er gewonnen worden voor dat kampioenschap, en zo gingen de C'tjes dan ook de wedstrijd in. De C was hard aan het knokken. Tegenstander ALO maakte veel plaatsfouten, waardoor Futura veel aan de bal kwam. Dit resulteerde in veel schoten, die er helaas niet allemaal in gingen. In de tweede helft zakte de ploeg een beetje in, maar kwam dan misschien door de ruime voorspong? De C won met 2-11 en werd daarmee KAMPIOEN! Van harte gefeliciteerd

Dubbel Zes/Futura B2 speelde tegen Fortuna, die echt een maatje te groot was voor ons. De vorige wedstrijd was een behoorlijke domper, maar de B'tjes waren vastberaden het er deze keer beter vanaf te brengen. Dat was duidelijk te merken, want in de eerste aanval opent Jesper direct de score. Toen Fortuna de aanhaker maakte, reageerde Sam daar meteen op met een mooi schot. En zo stond de B het eerste kwartier op voorsprong! Daar mogen de B'tjes gewoon hartstikke trots op zijn, want hier hebben ze het hele seizoen voor getraind. Helaas bleek Fortuna fysiek en speltechnisch gewoon iets verder dan onze B'tjes, en wisten ze later in de wedstrijd makkelijk te scoren. De wedstrijd werd met 3-20 verloren, maar de B'tjes mogen met opgeheven hoofd de zaal in, waar ze gelijkwaardige tegenstanders kunnen verwachten!

De B1 van Dubbel Zes/Futura ging met een vliegende start de wedstrijd in tegen Avanti en stond binnen tien minuten op een 4-0 voorsprong. Avanti liet zich alleen niet kennen en kwam langzaam dichter bij. Vlak voor rust was de voorsprong verleden tijd en stond de B zelfs met 5-7 achter. In de tweede helft wisten de B'tjes wel de aanhakende 6-7 te maken, maar omdat Avanti rustiger speelde, minder fouten maakte en zuiverder schoot liepen ze snel uit. Door het wisselvallige spel van de B en een flink aantal slordigheidjes, kregen de B'tjes een flinke nederlaag met een eindstand van 7-14. Snel de zaal in, aldus de trainer!

De A1 was dan wel vrij, maar op zondag speelde Tristan en Olivier een prima invalbeurt, bij DubbelZes/Futura 6.