Dubbel Zes/Futura sluit eerste veldhelft af met 21-19 zege op Refleks!

Herfst!! Bladeren op het kunstgrasveld van DuFu; slipgevaar!! En waarschijnlijk ga je daardoor ook erg onzuiver schieten. Want zowel DuFu als Refleks schoten aanvankelijk erg slecht.

DuFu was de competitie redelijk begonnen, maar kwakkelde de laatste weken van wedstrijd naar wedstrijd. Refleks daarentegen was na een dramatische competitiestart met vier verliespartijen op rij, steeds beter in vorm geraakt. Als enige hadden ze in Rijswijk een punt van ongeslagen koploper Phoenix afgesnoept en daarna 3 maal op rij gewonnen. In Rijswijk had Dubbel Zes/Futura de competitie nog met 16-19 winst geopend.

Na 15 minuten was het slechts 4-2 op het winderige Stokroosveld.. Daarna volgde een sterk kwart van DuFu, waarin werd uitgelopen naar de 11-4 ruststand; de wedstrijd leek gespeeld. Jelle van Osnabrugge had weer eens ouderwets het vizier op scherp staan en had er voor de rust al vier inliggen! Ook Lisa van der Geugten maakte indruk met korven via doorloop, schot en vrije bal. Het zou slimmer zijn om vaker te eindigen op de spelers met het zuiverste schot.

In de tweede helft kon Refleks de kloof op 7 houden. Dat klinkt als “veel”, maar je weet toch, bij korfbal kan het snel gaan! Dubbel Zes/Futura miste twee stippen en ging foute ballen gooien. Het derde kwart resulteerde dan ook via 6-6 in een tussenstand van 17-10. Maar daarna ging het Echt Mis! Refleks schoot elke kans en daarvan gingen er ineens een hoop in. Jascha van Lith ging zijn team voor in de inhaalrace en DuFu liet zich intimideren.

Met nog 6 minuten te spelen en een stand van 20-15, leek het nog goed te komen, maar toen Refleks vervolgens vier maal op rij scoorde naar 20-19 werden de billen stevig dichtgeknepen!

In de slotseconden werd uitblinkster Lisa in de rug gelopen en kreeg ze een terechte strafworp mee. Na enig geharrewar benutte Jelle van Osnabrugge deze laatste stip en floot de prima leidende scheidsrechter v.d. Meer direct voor het einde.

Voor Dubbel Zes/Futura scoorden Jelle 7, Lisa 5, Sven 3, Rimmie en Kevin elk 2 en Elmo en Els elk 1 korf.

Phoenix maakte geen fout en won in Heerhugowaard met 11-18 van Apollo. Ze staan met 15 uit 8 ruim aan kop, want ONDO (21-8 winst op Trigon) staat met 10 punten tweede. Daarna volgen Apollo en Juliana (17-13 winst op Korbis) met 8 uit 8. Sporting Trigon en Dubbel Zes/Futura staan er met 7 uit 8 kort achter. In de degradatiezone staan nu Refleks (5) en Korbis (4 punten).

En toen gingen ze de zaal in!

Op donderdag 31 oktober beginnen de Haagse Korfbal Dagen. Dubbel Zes/Futura begint met een wedstrijd in Houtrust tegen KVS 2. Aanvang 20.45 uur.

Op zaterdagmiddag 2 november is het in de Topsporthal Zuiderpark om 15.00 uur Maassluis – Dubbel Zes/Futura.

Ook op zaterdag 2 november speelt onze A1 in de Topsporthal tegen VEO A1 (17.10 uur) en om 19.50 uur tegen Maassluis A1.

Maar eerst is er nog op donderdag 31 oktober de presentatie van het tweede deel in de serie Haagse Korfbal Historie! Aanvang 17.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark... en vervolgens als een speer naar Houtrust voor de wedstrijd tegen KVS!!

Brullo bedankt voor alle steun tijdens de ziekenhuisopname en de nasleep ervan tijdens de afgelopen weken.