Slotoffensief Dubbel Zes / Futura komt te laat ... 22-20 verlies bij Velocitas

Het waren de weken van Black Friday, Black Peter en Black Out (Brullo zelf), Black Out? Jazeker, ook voor Dubbel Zes / Futura, want door een compleet mislukt derde kwart verloor DuFu de wedstrijd in Leiderdorp.

En dat was een soort van jammer, want er werd keihard gewerkt. Vooral de dames vielen op in positieve zin. Maar de snelle heren van Velocitas waren regelmatig niet te volgen en gaven op die manier de doorslag in de wedstrijd.

De start was veelbelovend, want na 6 minuten stond DuFu met 2-4 voor. Velocitas schakelde bij en scoorde veelvuldig tot een voorsprong van 11-6. Daarna herpakte DuFu zich enigszins en wist via korven van Jelle, Sven en Wendy een acceptabele 13-10 ruststand te bereiken.

Maar nadat Els aanvankelijk voor 13-11 had gezorgd aan het begin van de tweede helft, was DuFu het even helemaal kwijt.... Velocitas liep binnen 10 minuten uit naar 19-11 door 6 korven op rij. Toch gaven de Hagenezen niet  op en wisten met een sterk slotoffensief nog in de buurt te komen. De laatste 10 minuten werden zelfs met 3-9 gewonnen... maar daar krijg je helaas geen punten voor.

Koploper ONDO maakte thuis geen fout en won ruim met 26-17 van Roda. Swift won 17-26 bij Tjoba en Tilburg (de tegenstander van DuFu volgende week) verpulverde thuis KIOS met 32-22. Dus gaat ONDO met 6 uit 3 nu alleen aan kop, gevolgd door Tilburg, Swift, Tjoba en Velocitas met elk 4 punten. Dubbel Zes / Futura blijft op 2 staan, en KIOS en Roda zijn nog puntloos.

Zaterdag 14 december is het dus om 15.10 uur DuFu 2 – Tilburg 2 en om 16.30 uur begint Dubbel Zes / Futura – Tilburg. Supporters aller Haagse Lanen en Stegen, verenigt u en kom naar Sporthal Zuidhaghe....Volle Tribunes, daar houden wij van!