Jeugdpuistjes 7 december 2019

Deze week waren de E1, D1, C1 en B2 vrij. De andere teams speelde allemaal thuis.
 
De B1 speelde in de Gaslaan als eerste. Vriendenschaar was een sterke ploeg, maar de B1 begon goed aan de wedstrijd. Goed samenspel en veel druk in de verdediging zorgde ervoor dat het een gelijk opgaande strijd werd. Toch nam de B1 een voorsprong en hield deze lang vast. Helaas werden ook wel wat kansen gemist en kwam de tegenstander in de laatste fase weer terug. Belangrijke duels werden verloren en een paar onnodige doorlopen weggegeven. Eindstand 9-12 verlies.
 
In Zuidhaghe mochten De F1 en E2 als eerste aan de bak. De F1 begon goed tegen Valto F3. Goed vrij lopen en prima samenspelen zorgde ervoor dat de F1 een 2-0 voorsprong nam. Het was hard werken, want Valto was ook een goede tegenstander. Langzaam kwam Valto dichterbij en uiteindelijk gingen zij er zelfs met de winst van door (2-3). Jammer, want er had meer ingezeten vandaag.
 
Bij de E2 krijgen ze het spelletje steeds beter in de gaten. Dat ze goed konden verdedigen wisten we al en de tegenstander Veo had dan ook moeite om kansen te krijgen. Echter gaat het aanvallen bij de E2 ook steeds beter. Lange ballen die vaak ook goed gevangen worden, goed vrijlopen richting de korf en dan onder de korf de ballen aangeven voor de doorloop. Topscoorder Benthe (3x) was weer op dreef vandaag, maar ook Esmée (1x) en Sem (2x) wisten te scoren. Maar ook Gioia en Yara hadden goede kansen. Uiteindelijk werd met 6-2 gewonnen en dat was een heel goed resultaat.
 
Hierna was de D2 aan de beurt. Het is leuk om te zien dat er steeds meer structuur in het spel komt. Het rondspelen, de afvang neerzetten en het insnijden werden goed uitgevoerd. Helaas wat pech met de kansen die de D2 kreeg. Xuca scoorde een prachtige doorloop, maar nam hierbij een pasje te veel. Phoenix speelde niet zo mooi als onze D2, maar had wel meer geluk bij het afronden. Hierdoor werd met 3-5 verloren. Ook invaller Roos kon hier weinig aan veranderen, al draaide ze wel goed mee.
 
Bij de D3 speelde Bram ipv de zieke Annabel. De D3 startte sterk. Geconcentreerd verdedigen en goed en snel rondspelen in de aanval zorgde ervoor dat Excelsior D2 onder druk werd gezet. Toch leidde de D3 bij rust pas met 2-1 dankzij doelpunten van Marin en Roos. Ook de 2e helft was Futura beter. Mels (de kleinste in het veld) had elke bal onder de korf. Vlinder en Jessie waren ijzersterk in onderscheppen van de bal. Aanvallend liep het steeds beter en werden kansen benut door Marin, Roos, Vlinder en Keano. Amber en Babiche mochten nog even invallen en deden dit uitstekend. De D3 behaalde zo een prachtige 7-3 overwinning.
 
Tot slot mocht de A1 aantreden tegen Ondo A5. De voorbereiding was niet optimaal: Geen ballen (gelukkig wel in Zuidhaghe aanwezig) en geen sponsershirts. De warming-up kon ook beter. Toch was het samenspel in de 1e helft best goed. Soms leek het wel een mierenhoop, maar leuke combinaties leidde tot mooie kansen en doelpunten. De 2e helft liep alles moeizamer. Pas na 20 minuten pakte de A1 de draad echt goed op. Een tactische wissel bij de tegenstander (wissel van een heer voor dame) leek roet in het eten te gooien. Echter een time-out bracht de juiste energie terug en de "paarse tjappies" haalden terecht de overwinning binnen. Goed om te zien dat dit team met elkaar en voor elkaar werken!!!