Futura C- Dijkvogels C2. Scoren van afstand lijkt soms een makkie!

18-1-2020: buiten windstil, een lekker temperatuurtje, een stralend zonnetje: tijd voor de eerste wedstrijd van 2020 op het Stokroosveld. Oh nee, toch nog maar even niet, we hebben nog een half zaalseizoen te gaan en er zullen vast nog erg koude en natte dagen aankomen.

Futura C had er vandaag in ieder geval zin in en de 1e aanval, met Rosa, Renzo, Marijn en Quinten, nam meteen het heft in handen tegen Dijkvogels C2, maar hun verdediging stond goed en het aanvalsspel van Futura was niet verrassend genoeg. Na wat losse flodders schoot Quinten dan toch met scherp na een pass van Renzo en een tijdje later wist hij ook zijn 2e te maken, nu na een aangeef van Marijn. Nadat de Dijkers met een stip op 2-1 waren gekomen, scoorde Anna 3-1. Met haar 1e en enige schot van de wedstrijd liet zij opnieuw zien dat ze toch heel aardig kan mikken. (Ik zou zeggen: “Veel vaker doen, Anna”. )

Opnieuw ging de eerste aanval langdurig op zoek naar openingen. Marijn prikte zijn 1e in de korf en ook Renzo maakte zijn eerste van de wedstrijd. De Dijkvogels probeerden het wel, maar Futura’s 1e verdedigingsvak met Kiara (prima invalbeurt van deze D-speelster), Anna, Jens en Bram gaven in de hele eerste helft maar drie schotkansen weg. Met een 5-1 stand gingen we rusten.

Na de rust ging het even gelijk op. Dijkvogels kwam terug tot 5-2, maar met een mooi 1-2-tje met Marijn wist Renzo zijn 2e te maken. De Dijkvogels kwamen nog wel op 6-3, maar na de 1e treffer van Bram was het bij de Dijkers wel gedaan met het geloof in een goed resultaat. Marijn scoorde zijn 2e met een fraai afstandsschot en ook zijn volgende afstandsschot vloog er prachtig in, met 3x raak uit 5 afstandsschoten was hij heel effectief.

D-speelster Imke, in de tweede helft ingevallen voor Kiara, kreeg de bal mooi aangespeeld van Jens en zij scoorde met haar eerste schot de 10e van Futura. Dat ook Bram goed kan mikken van afstand, liet hij weer zien met zijn tweede doelpunt van de dag. In de laatste minuut was het Quinten die, ook weer van afstand, de eindstand op 12-3 schoot. Jens scoorde deze keer niet, maar was weer erg nuttig met zijn vele steals. Rosa liet zoals elke week zien dat ze als een pitbull haar tegenstander volgt en nauwelijks kansen weggeeft. Kiara, Imke en scheidsrechter Jeroen: bedankt voor het goede invallen. Volgende week spelen we uit tegen koploper Maassluis: that’s a different koekie!