Fel strijdend KIOS troeft Dubbel Zes/Futura af ... 15-23

DuFu is 2020 niet goed begonnen. Nadat vorige week vrij kansloos in Zeeland met 34-25 van Tjoba was verloren, ging ook de eerste thuiswedstrijd in Sporthal Zuidhaghe volledig de mist in.

Onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Pelikaan, was een fel strijdend KIOS op alle fronten de baas.

KIOS (Korfbal Is Ons Streven) ging er vanaf het beginsignaal stevig in en wist daardoor de meeste duels te winnen. De nog puntloze bezoekers uit Nieuw-Vennep streden voor hun “laatste” kans .... immers bij winst van DuFu zou degradatie welhaast onafwendbaar zijn. Die inzet leverde resultaat, want na 5 minuten spelen stond het 1-3 voor KIOS. DuFu stribbelde nog even tegen, zodat het halverwege de eerste helft 6-6 stond, maar in het tweede kwart ging het mis. Er werd verdedigend veel te veel ruimte weggegeven en daar wisten de Kiossers wel raad mee. De lange heren wonnen veel reboundduels en de dames waren opvallend trefzeker. Nadat DuFu nog op 8-7 was gekomen, liep KIOS binnen enkele minuten uit naar een 8-11 voorsprong. DuFu ging gehaast aanvallen en was steeds snel de bal kwijt door de reboundkracht van de KIOS-heren. Bij rust was het 10-15...

Ook met Maarten van Dijk in de ploeg kon DuFu in de tweede helft het tij niet keren. KIOS liep snel verder uit naar 10-19, voordat Jelle van Osnabrugge (topscorer voor DuFu met 6 korven) kon scoren. Het lukte maar niet om aanvallende ruimte te creëren; KIOS gaf geen krimp en scoorde zelf ook niet veel meer. Dubbel Zes/Futura kon niet profiteren en hobbelde machteloos naar het einde van de wedstrijd, dat kwam bij een zeer teleurstellende 15-23 stand.

Conclusie: Er was slechts een ploeg die terecht aanspraak op de overwinning mocht maken en dat was KIOS.

Omdat Roda vrij verrassend 19-17 van Swift won, staat Roda nu met 4 uit 6 boven de degradatiestreep. KIOS en DuFu hebben nu beide 2 punten uit 6 en moeten de komende weken gaan scoren om niet te degraderen.

Bovenin verloren zowel Swift als Velocitas (22-20 bij Tilburg) en lukte het alleen ONDO (thuis 23-23 tegen Tjoba) om een puntje te pakken. ONDO dus met 9 uit 6 aan kop. Swift, Velocitas en Tilburg volgen met 8 uit 6 op 1 puntje.

Komende zaterdag – aanvang 20.00 uur –  wacht Dubbel Zes/Futura de zware uitwedstrijd tegen Swift in Amsterdam. Eens kijken of het coach Erwin Dekker gaat lukken om het geknakte moraal weer op te vijzelen. Natuurlijk kan dat!!