Jeugdpuistjes 18 januari 2020

Weer een hoop doelpunten deze week: 50 voor en 57 tegen. Er werd 3x gewonnen, 2x gelijk en 4x verloren. Alleen de A1 was foutloos. Zij speelden niet....
 
De B1 speelde slordig. Veel plaatsfouten, niet altijd even geconcentreerd in de verdediging en daardoor maakte het team het zichzelf erg moeilijk. Gelukkig werd er wel hard gewerkt en scoorde de B1 goed mee. De wedstrijd bleef daardoor spannend tot de laatste minuut waarin Fluks gelukkig een strafworp miste. Uitslag 7-7.
 
De B2 is een team waarin plezier voorop staat en de prestatie minder van belang is. Toch liet dit team deze wedstrijd zien dat zij best behoorlijk kunnen korfballen. Ze kwamen zelfs 1-0 voor, maar konden niet meteen doordrukken. En nadat de tegenstander op voorsprong kwam, maakte het team ook meer fouten. In de 2e helft speelde de B2 echter alsnog een goede wedstrijd. Scoren blijft wel een probleem, en zo werd met 6-2 verloren.
 
De C1 wil graag kampioen worden en de tegenstander van zaterdag had niets in te brengen. Hoewel de C1 niet altijd even goed speelde, wisten zij de mand wel makkelijk te vinden. Leuke aanvallen, mooie schoten en doorlopen en vermakelijk spel voor het publiek. Er werd dan ook met maar liefst 12-3 gewonnen! Komende 2 weken moet de C1 tegen de 2 (mede) koplopers en weet de C1 of ze echt voor het kampioenschap kunnen gaan...
 
De D1 speelde tegen de koploper uit de poule, die tot nu toe alles gewonnen had. Dat beloofde dus een zware dobber. Aanvallend had de D1 moeite met de felheid van de tegenstander, maar mede door goede loopacties (rugkanten lopen) wist de D1 wel doelkansen te krijgen. De snelle heren van Veo zorgden bij hen voor de doelpunten en zo was het 3-1 bij rust. Maar dankzij een beetje geluk, maar vooral een harde werklust en een prima motivatie, wist de D1 er een prachtig gelijkspel uit te slepen (4-4)! Heel knap gedaan D1.
 
De D2 speelde ook tegen de koploper en had invallers uit de D3 (Marin, Annabel en Amy). In de 1e helft ging het gelijk op. Aanvallend was het spel erg goed, maar Fortuna verdedigde sterk waardoor er weinig kansen waren om te scoren. Met rust stond de D2 met 2-1 achter. Ook de 2e helft bleef het team hard werken. Toch scoorde de tegenstander wat makkelijker en werd uiteindelijk met 6-3 verloren. Toch mag de D2 trost zijn op dit resultaat.
 
De D3 speelde al heel vroeg tegen Achilles d2. De D3 startte fel en geconcentreerd in de aanval EN verdediging. Achilles kreeg hierdoor geen kansen. Het duurde even voor de D3 de eigen kansen benutte. Maar dankzij een doorloop van Marin en mooi schot van Vlinder nam de D3 een voorsprong in het 1e kwart. Daarna scoorde Jessie een schot en Mels een doorloop. Halverwege stond de D3 4-2 voor. Het was wel warm in de zaal. Hoewel de D3 in de tweede helft uitliep naar een 8-5 voorsprong werd het de laatste 10 min toch nog spannend. Achilles kwam terug tot 8-7 en de laatste paar minuten moest er heel hard gewerkt worden de voorsprong vast te houden. Mooie overwinning D3.
 
De E1 speelde tegen koploper Ondo, een team dat in 4 wedstrijden al 47 doelpunten had gemaakt! De E1 werkte hard, maar kreeg niet wat ze verdienden. Ze maakte het Ondo erg moeilijk en hebben strak verdedigd. Helaas keurde de scheidsrechter een aantal goed verdedigde doelpunten goed. Ook het rondspelen en het vrijlopen werd goed uitgevoerd. Uiteindelijk wisten Sem en Samé te scoren, maar werd wel met 7-2 verloren. Niet helemaal terecht en dus bij deze een pluim voor de E1!
 
De E2 maakte vandaag goed, wat vorige week mis ging: het afmaken van de kansen! KVS werd in het begin overrompeld door een goed spelende E2. De bal werd zelfs rond de korf gespeeld, maar voor het aangeven van de doorloop is een sterk wapen van onze E. Binnen 10 min op 0-2, maar dat had ook meer kunnen zijn. KVS kwam echter goed terug tot 2-2 en de E2 moest dus weer aan de bak. Iedereen kreeg kansen. Yara durft steeds vaker te schieten, Esmée heeft de doorloop beweging echt goed door, maar de bal wilde er niet in. Gioia scoort, maar die werd afgekeurd voor verdedigd. Gelukkig was Benthe erg op schot en scoorde in totaal 6x. Ook Jelle wist weer 2x te scoren. Uiteindelijk werd met 8-6 gewonnen en dat was een mooi resultaat.
 
Tot slot de F1. Zij hadden een zware tegenstander Avanti. De tegenstander wist in het begin ook snel te scoren. Desondanks bleef de F1 hard werken. Er werden zelfs meerdere ballen goed afgeblokt, waardoor Avanti niet kon scoren. De F1 scoorde zelf ook 4 prachtige doelpunten, maar verloor de wedstrijd wel met 11-4. Geen schande en volgende week zijn er weer gewoon nieuwe kansen.