Jeugdpuistjes 1 februari 2020

De F1 ging afgelopen zaterdag wat slaperig van start tegen de F3 van ONDO. De F'jes waren hun geleerde korfbalskills echt even kwijt aan het begin van de wedstrijd, terwijl de Westlanders daarentegen wel een flitsende start inzetten. De tweede helft ging het gelukkig al een stuk beter. Er werd goed verdedigd, overgespeeld en zelfs gescoord! Helaas was in de eerste helft de toon al gezet, en was inhalen op de tegenstander niet meer mogelijk. De wedstrijd werd met 2-12 verloren, maar met de strafworpen lieten de F'jes zien dat ze met een goede focus zeker gelijkwaardig kunnen zijn aan ONDO, want daar verloren ze nipt met 3-4.

De E1 trad aan tegen Korbis, en gingen fanatiek de wedstrijd in. De E'tjes maken grote stappen momenteel, en dat is in de wedstrijden goed te zien! Verdedigend waren ze super goed bezig door veel en snel de bal te onderscheppen. Ook het uitstappen bij het gooien gaat steeds beter en de E'tjes laten zich niet zomaar meer aan de kant zetten door een tegenstander. De eerste helft ging het gelijk op tussen de ploegen en werd er over en weer gescoord, maar in de tweede helft keek de E even tegen een 3-5 achterstand aan. De E liet dit niet zomaar gebeuren, en wisten de stand weer snel gelijk te trekken. Met nog een paar minuten op de klok bleef het spannend, maar wist de E toch uit te lopen naar 8-6! Dit keer waren het Samé en Mylène, die ieder 4 mooi doelpunten hebben gescoord. Ze hebben hard gewerkt en dat is eindelijk weer een keer beloond met winst!!

De E2 speelde een top wedstrijd tegen koploper Avanti. Zeer sterk verdedigen zorgde ervoor dat Avanti maar weinig kansen kreeg. Ook onderschepte de E'tjes veel ballen dankzij een tomeloze inzet van allemaal. In de aanval werd de bal goed rond gespeeld en kreeg iedereen kansen om te scoren. Gelukkig was Jelle goed op schot en scoorde er 5. Ook Benthe scoorde weer 2x. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 7-2 gewonnen!!! Bij de strafworpen scoorde Gioia al haar 3 strafworpen, waardoor die ook met 5-4 gewonnen werd!

De D1 moest zaterdag spelen tegen Fortuna! De D'tjes zette in de thuiswedstrijd een wereldpot neer, in de wandelgangen werd er gesproken over "de beste wedstrijd van het seizoen". Deze uitwedstrijd lieten de D'tjes maar weer eens zien dat ze dat dunnetjes over kunnen doen. De eerste helft ging gelijk op. Na mooie doelpunten van Emma en Imke stond Futura nog wel een puntje achter in de rust, maar dat zorgde alleen maar voor extra motivatie. De D'tjes gingen nog beter spelen, waardoor er na de 4-3 van Fortuna maar liefst drie keer op rij werd gescoord door Imke, Jelle en Gio! Hierdoor wist de D opnieuw we winst binnen te halen, en dat bij een ploeg die verder nog nis had verloren!

De D2 speelde tegen Achilles. Tijdens de wedstrijd werd er goed geoefend met het molentje draaien, waardoor er mooie aanvallen te zien waren en de D'tjes vaak vrij kwamen te staan! Niet alle kansen werden benut, maar alsnog stond de D met rust 0-8 voor. Verdedigend bleef de D fel en gefocust. De D'tjes zaten er steeds goed tussen, waardoor de tegenstander geen schijn van kans had. Cecile en Lorena vielen goed in en alle doorlopen werden door iedereen al onderhands geoefend! De D'tjes wonnen overtuigend met 0-13. Goed gedaan!

De D3 speelde uit tegen Die Haghe. Zonder de zieke Keano en met invalster Babisch begon de D3 sterk in de verdediging. Aanvallend speelde Futura hun eigen spelletje waardoor er veel kansen werden gecreëerd. Met een stand van 2-2 ging het gelijk op. Ook Die Haghe kwam meer in hun spel. Met rust stond het 5-4 in het voordeel van Die Haghe. Na rust werden er veel kansen niet benut door de D3 en Die Haghe had daar meer geluk in. In de 4e kwart heeft Amber nog gespeeld, die even een frisse wind in de aanvalbracht. Helaas werd de wedstrijd met 11-7 verloren. Ondanks dit verlies heeft de D3 een zeer goede wedstrijd gespeeld en werden er getrainde spelsituaties terug gezien in de wedstrijd! Amber en Babisch, bedankt voor het spelen en reserve staan!

De C1 speelde een belangrijke pot tegen koploper Refleks. De tegenstander was fel, waardoor de C'tjes moeite hadden met zuiver passen. Veel ballen kwamen in handen van de tegenstander, maar toch ging het aardig gelijk op en werden er mooie doelpunten gemaakt. Na rust liep de tegenstander helaas uit en gingen de koppies van onze C'tjes hangen. De wedstrijd werd met 5-10 verloren, maar het was zeker geen slechte wedstrijd!

De B2 werd deze week gecoacht door ouders Petra en Ilona. Het team weet elkaar steeds beter te vinden en Matthew en Amélie ontpopten zich tot ware spelverdelers! De communicatie in de vakken onderling ging goed en dat was duidelijk terug te zien in hun spel. Er werd mooi samengespeeld, Iwan onderschepte een aantal belangrijke ballen en ook Jesper ging stevig de duels aan. Abigail, Emma en Jazz gaf hun tegenstander weinig kans en maakten goede looplijnen in de aanval. Sebas was goed aanspeelbaar en Sam bracht in de tweede helft nieuwe frisse energie in het vak. Zelfs Alice kon ondanks een blessure even kunnen shinen. Keep up the good work, B2!