Futura C heeft veel kansen nodig tegen VEO C2

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag ontstond er onder de Futurafans een gezellig gesprek over een nieuwe naam voor de club. Zo passeerden (uiteraard onder embargo) heel wat namen de revue. Een ervan is zeker een kanshebber! Zo kwam ik bij het commentaar op de wedstrijd nog heel wat suggesties voor een nieuwe naam tegen, zoals SER (schiet eens raak), maar die naam bestaat al. Lads (Ligt aan de scheidsrechter) is grappig, maar weer niet genderneutraal. “Voorlangs” werd ook vaak gescandeerd, maar die sloeg bij de spelers niet aan en ook Komono (“ Kom op nou” !) gaat hem vast niet worden.

Feit is wel dat Futura C een prima eerste helft speelde, waarin VEO voortdurend werd afgejaagd en nauwelijks kansen kreeg. Jens opende met een mooie doorloop de score. Nadat Futura een 1e stip miste, legde Jens van afstand ook de tweede in het mandje. Na de vakwissel duurde het lang voordat het overwicht in 0-3 werd omgezet door Quinten en VEO moest het van een benutte stip hebben om iets terug te komen. Bram scoorde vlak voor rust de 1-4. Futura ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

Wat VEO in de rust heeft gedaan weten we niet, maar het duurde erg lang voor ze weer de zaal in kwamen. Het hielp ze wel, want meteen was te merken dat VEO veel feller was. Ze veroorzaakten met die agressie wel een 2e stip voor Futura, die helaas ook werd gemist. Maar VEO scoorde even later zelf wel. De Futura-aanvallers met Marijn, Anna, Renzo en Quinten bleven kansen krijgen, maar ze misten. De kansen van VEO  gingen er wel in en zo was het ineens 4-4. Zo werd het toch even billenknijpen voor de Futurafans, maar gelukkig wist Jens met zijn 3e de 4-5 te maken en nadat Futura ook nog de 3e stip had gemist, mikte Bram voor de 2e keer raak en werd het 4-6. Dat brak het verzet van VEO. Futura bleef kansen krijgen, maar verzuimde te scoren, tot Marijn uiteindelijk de 4-7 eindstand op het bord bracht na een aangeef van Anna.

Merel kon vandaag alweer driekwart wedstrijd meedoen, invaller Roos nam haar plaats in en deed het prima. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week uit tegen Olympia. (die hun zaal wel bij het veld hebben ;))

Tot slot heb ik speciaal voor de C ook een suggestie voor een nieuwe naam: “STOKROOS”. Een mooie naam die past bij onze wijk en een afkorting is op: “ Standaard Training Op Korfbal: Regelmatig Oefenen Op Schieten.” Het zou deze week vast wel hebben geholpen.

DNV