Dubbel Zes / Futura verliest van Roda en raakt verder achterop.

Door het ruime 28-18 verlies van DuFu in Koog aan de Zaan, is de achterstand op Roda opgelopen tot 6 punten. Omdat KIOS knap in Amsterdam 22-22 gelijkspeelde tegen Swift, staat DuFu nu moederziel alleen op de laatste plaats in 1F. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan.

Tot afgelopen zaterdag was de thuiswedstrijd tegen Roda (30 september 2019, 26-20 winst) de enige gewonnen wedstrijd van dit zaalseizoen. Er was dus hoop op punten uit Koog aan de Zaan.

Maar Dubbel Zes / Futura werd zaterdagmiddag vooral afgetroefd door dames die het vizier op scherp hadden staan. De dames van Roda waren goed voor 17 korven!

Bij DuFu ontbrak het opnieuw aan scherpe afronding. In het eerste kwart ging het met 4-3 nog gelijk op, maar naar de rust – 12-7 – toe liet Roda zien dat het sterker was.

Het begin van de tweede helft was ook duidelijk voor Roda. Met onder andere 6 scores op rij, liep de thuisploeg uit naar 22-10. In het laatste kwart deed DuFu nog wel wat terug en werd de eindstand bepaald op 28-18. Voor DuFu was Kevin Noorlander met 5 korven het meest trefzeker.

Omdat ONDO thuis in Middelburg met 21-18 van Tilburg won, staan de Zeeuwen met 15 uit 9 bovenaan. Tilburg volgt met 12 uit 9 en Swift en Tjoba hebben elk 11 punten. Velocitas (28-19 verloren van Tjoba) staat op 10 punten en is komende zaterdag tegenstander van Dubbel Zes / Futura. Om 15.30 uur zal DuFu proberen om in Sporthal Zuidhaghe die laatste strohalm te grijpen.

Lichtpuntje: Dubbel Zes / Futura 2, wist in Pijnacker met 18-19 van Avanti 4 te winnen en pakte daarmee de eerste winst deze zaalcompetitie!