Jeugdpuistjes 8 februari 2020

Zondag zou het pas gaan stormen, maar sommige wedstrijden verliepen zaterdag al stormachtig. Alleen bij de D3 en de F bleef het rustig, zij waren vrij.

De A1 speelde tegen KCC. Voor de wedstrijd was er al onrust vanwege een dubbele boeking in de zaal en de vraag of er wel gespeeld kon worden. Deze onrust bleef ook de wedstrijd beheersen. Veel lichamelijk contact, wervelende aanvallen en onnodige fouten in de verdediging zorgde voor een zeer spannend verloop van de wedstrijd. Dan weer de A1 op voorsprong, dan weer KCC. Uiteindelijk leek het een verdiend gelijk spel te worden, maar met wat geluk ging KCC in de laatste minuut met de winst naar huis (8-9).

De B1 begon fanatiek aan de wedstrijd. Waren gebrand om te winnen om eindelijk van de laatste plek af te komen. Er werden veel ballen onderschept en in de aanval werd goed gekeken en gezocht naar de beste kansen. Voorverdedigen bleek in de 1e helft een aandachtspunt, maar in de 2e helft veel beter uitgevoerd. Hierdoor kreeg Sporting Trigon bijna geen kans meer en wist de B1 een mooie overwinning te behalen!!!

De B2 speelde tegen koploper Fiks, een team die geen wedstrijd heeft verloren. De 1e ontmoeting werd met 15-3 verloren en de B2 was vastberaden het beter te doen. De B2 liet zich van zijn beste kant zien en wist het Fiks af en toe behoorlijk moeilijk te maken. Echter het scorend vermogen wordt duidelijk gemist bij de B, waardoor er met 11-2 verloren werd. Als de kansjes wat beter benut zouden worden, had dat ook zomaar 11-6 kunnen zijn...

De C1 werkte heel hard deze wedstrijd. Er werd voor elke bal gevochten en dat was leuk om te zien. Hierdoor kwam de C1 met 4-1 voor. Echter het begin van de 2e helft leek het mis te gaan. Niet helemaal scherp uit de kleedkamer en wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter zorgde ervoor dat Veo terug kwam tot 4-4. Gelukkig deed de C1 er een schepje bovenop en met mooi samenspel werd een verdiende 7-4 overwinning behaald!

De D1 begon slap aan de wedstrijd. Niet goed vrijlopen, geen strakke ballen gooien en veel onnodige fouten. Gelukkig deed Ondo in het begin hetzelfde en dus leek het een saaie wedstrijd te worden. Echter na een 1-0 voorsprong leefde de wedstrijd op, waarin de D1 iets beter was dan de tegenstander en een 4-2 voorsprong nam. De tweede helft werd veel meer strijd geleverd en ging het gelijk op. Het spel golfde op en neer. De D1 kwam 5-3 voor, maar Ondo maakte 5-5 gelijk. Winst en verlies lagen dicht bij elkaar, maar de D1 pakte de winst (6-5). Goed gedaan.

De D2 moest op bezoek bij het sterke Excelsior waar de 1e keer met 11-3 van werd verloren. De D2 liet zich echter niet zomaar opzij zetten en gaf goede tegenstand. Er werd kei hard gewerkt, goed verdedigd en een aantal hele mooie doelpunten gemaakt. Excelsior was wel een stukje sterker en scoorde ook makkelijker. Zo werd met 10-6 verloren, maar daar mag het team best tevreden over zijn.

De E1 begon sterk aan hun wedstrijd en nam brutaal een 2-0 voorsprong. Helaas kon het sterke spel niet worden vastgehouden en kwam KVS terug in de wedstrijd. Hierdoor was het 3-2 voor KVS bij rust. In de 2e helft werd er ook hard gewerkt. Helaas werden kansen gemist, waar KVS wel afronde. Bij 5-2 leek de E1 verslagen, maar het team bleef er voor knokken. Het werd nog wel 5-3, maar uiteindelijk bleek KVS toch te sterk. De wedstrijd ging verloren met 8-4. Toch mag de E1 trots zijn op hun harde werklust.

De E2 zit in een goede flow. Hoewel ze al om 9u bij Tempo moesten spelen, waren ze direct goed bij de les. De bal werd netjes rond de korf gespeeld en ook de doorloop kwam regelmatig langs. De E2 was duidelijk te sterk en het was wachten op de doelpunten. Iedereen had kansen om te scoren en alleen Esmée lukte dat niet vandaag. Maar Yara wist vandaag wel haar eerste 2 wedstrijddoelpunten te maken en ook Gioia maakte 2 mooie doelpunten. Er werd met maar liefst 11-2 gewonnen en zo blijft de E2 aan kop in hun poule!