E2 walst over Tempo heen

Deze zaterdag moesten we al vroeg uit de veren. We speelden namelijk al om 9 uur in Alphen aan de Rijn. Tempo was de tegenstander en de vorige keer hadden we daar al ruim van gewonnen. Toch staat elke wedstrijd op zich en moeten we het vandaag maar weer eerst laten zien. Vanaf het begin waren we lekker scherp en onderschepten we veel ballen. Na zo'n onderschepping weet Benthe het 1e doelpunt te maken. Het is meteen duidelijk dat we sterker zijn en er volgen meer kansen. Yara gooit een doorloop net mis, maar Jelle vangt af en scoort zelf de 2-0. Esmée krijgt ook een goede kans, maar de bal gaat er overheen. Na 10 minuten mag Gioia meedoen voor Benthe.

De bal wordt steeds beter rond de korf gespeeld. Soms lopen we elkaar nog wel in de weg, maar het is leuk om te zien dat het team vooruit gaat. Het wordt 3-0 via een mooie doorloop van Jelle. En na een verre worp van Jelle weet Gioia van dichtbij de 4-0 te scoren. Hoera 1e wedstrijddoelpunt van Gioia dit seizoen!!! Maar ook Esmée en Yara hebben weer kansen om te scoren. Dat lukt helaas nog niet. Jelle scoort wel van dichtbij na goed samenspelen. Vlak voor rust weet Tempo ook een doelpunt te maken via een snelle uitbraak, waarbij de bal over Gioia heen gegooid werd.

Na de rust moet Jelle even rusten na een onfortuinlijke botsing met Benthe in de rust. Maar Futura speelt goed verder, al missen we de lange ballen van Jelle wel... Maar na een prima pass van Esmée scoort Benthe de 6-1. Er volgen meer kansen, vooral voor Yara en Gioia. Toch blijft het lang 6-1. Tempo weet na snel overspelen wel nog een doelpunt te maken voordat we nog 1x even rusten. Jelle komt erin voor Esmée en het worden nog hele mooie 10 minuten. Een mooie doorloop van Benthe brengt de stand op 7-2 en even later na een goede onderschepping van Benthe is het Gioia die haar 2e doelpunt maakt. Tempo kan het tempo van Futura niet meer volgen. Na een goed schot van Jelle vangt Yara de bal en schiet zelf de bal erin!! Ook voor Yara is het haar 1e wedstrijddoelpunt, wat een feest. En eenmaal de smaak te pakken, gooit zij de eerst volgende bal er ook in. Na goede onderschepping van Jelle, loopt Yara goed vrij en twijfelt geen moment. Hoppa 10-2! Het slotakkoord komt van Jelle die na een goede onderschepping en pass van Benthe de eindstand op 11-2 brengt.

Een fantastische overwinning. Niet alleen vanwege de vele doelpunten, maar ook vanwege het goede samenspelen en het feit dat iedereen kansen krijgt om een doelpunt te maken. Op naar de volgende tegenstander.