Opnieuw verlies Dubbel Zes / Futura..... duurt een helft te lang!

Onder leiding van de uitstekend fluitende Cor Mantel – altijd scherpe blik, duldt geen tegenspraak en legt uitvoerig uit – wist DuFu precies een helft gelijke tred te houden met de bezoekers uit Leiderdorp. Middenmoter Velocitas (vorig weekend hard 28-19 onderuit bij Tjoba in Zeeland) was van meet af aan verdedigend erg sterk. Met name de heren zorgden ervoor dat de DuFu-aanvallers niet of nauwelijks vrij konden komen. Dat kostte onze aanvallers erg veel kracht.

Even had DuFu via treffers van Wendy en Maarten een 2-1 voorsprong, en even later door korven van Jelle en Els opnieuw een 4-3 voorsprong, maar het lukte niet om door te drukken. Jelle van Osnabrugge en Lisa van der Geugten hadden het vizier niet op scherp.

Op slag van rust wist Leonie Timmer met haar derde korf de 9-9 gelijkstand op het bord te zetten.

Aan het begin van de tweede helft was er nog een kleine opleving, maar na de 11-10 van Jelle kon Velocitas via 11-13 uitlopen naar een beslissende 12-16 voorsprong. DuFu raakte vermoeid en ging slordig spelen en kwam niet onder de verdedigende druk uit. Aan de kant van Velocitas waren met name Ivar van Driel (6) en Mitchel de Boer (7) trefzeker. Toen in de tweede helft ook de andere heren gingen mee scoren, was er voor DuFu niet veel meer aan te doen. En hoewel Velocitas nog een tweede strafworp miste, wonnen ze afgetekend met 17-22.

Voor DuFu scoorden: Jelle 5, Maarten, Leonie en Lisa elk 3, Wendy, Els en Niek elk 1 korf.

Door dit verlies wordt de positie van DuFu nu wel erg netelig. Met nog steeds slechts 2 punten op de laatste plaats, lijkt degradatie haast onafwendbaar. Daarom is het bijzonder te prijzen, dat het team tot aan het laatste fluitsignaal van Mantel bleef strijden.

Pas op 29 februari worden de andere drie wedstrijden van deze speelronde gespeeld...het heeft te maken met het feit dat “Noord” al voorjaarsvakantie heeft en dus waarschijnlijk in de sneeuw ligt...

Op 7 maart – aanvang 18.10 uur – speelt Dubbel Zes / Futura uit in Tilburg.

Maar wat was dat nou?? In de voorwedstrijd wist DuFu 2 op spectaculaire wijze een 15-15 gelijkspel tegen IJsselvogels 3 te bereiken. Veteraan Cyril van Es – nog steeds in uitstekende conditie en nog steeds hetzelfde zuivere schot – zorgde met 4 korven op rij in de slotfase, dat er een punt in Zuidhaghe bleef. Omdat Avanti 2 met 21-19 van ONDO 2 won, is er nog steeds uitzicht op lijfsbehoud voor DuFu 2; de achterstand op ONDO 2 en Swift 2  is slechts 3 punten ... nog 4 wedstrijden te gaan!!

Het gerucht ging dat Cyril weer gaat meetrainen met de selectie, maar dat kan ook zomaar een verzinsel zijn van iemand op de tribune....