E2 scoort er op los!

Afgelopen zaterdag moest de E2 op bezoek bij Veo. De nummer 2 uit de poule, dus een geduchte tegenstander. Maar vanaf het begin was de E2 lekker fel en ze kregen meteen kansen om te scoren. Maar de bal wilde er nog niet in. Veo had minder kansen nodig en kwam daardoor met 1-0 voor. Maar dankzij 2 mooie doorlopen van Benthe kwamen we in het 1e kwart toch op voorsprong. In het 2e kwart waren we zeer sterk, mede omdat Veo hun beste jongetje even aan de kant hadden.

Na een goede aangeef van Esmée gooit Benthe er wederom een doorloop in. Yara krijgt ook een paar doelkansen en zij mist ook na een goede doorloopbeweging. Jelle vangt af en scoort zelf de 1-4! De bal wordt goed rond de korf gespeeld en iedereen kan een doorloopbeweging maken. Ook Esmée weet op die manier te scoren en zo staan we halverwege voor met 1-5!

De coaches van Veo hadden bedacht om meer kansen op doelpunten maken te kunnen vergroten dat hun sterkste speler niet tegenover Jelle moest staan en omdat wij met de bal begonnen stond Gioia tegenover deze sterke tegenstander. Echter direct na ons 1e balverlies draaiden wij de rollen weer om, zodat Jelle kon bikkelen tegen dat Veo-heertje.

En bikkelen werd het, want de heren waren zeer aan elkaar gewaagd en ze scoorde ook om en om. Via 2-5; 2-6 en 3-6 werd het in het 3e kwart 3-7! In de laatste 10 minuten kwam Benthe ook weer in het veld Veo komt op 4-7 dankzij een goedgekeurd prima verdedigd schot tegen Yara. Maar ook Jelle scoort terwijl hij goed verdedigd werd (4-8). Even later gooit hij ook de 4-9 erin na een goede afvang onder de korf. Gioia krijgt een goede kans en dan is het Benthe die via een paar doorlopen de score opvoert naar 5-11. Ze krijgt er ook eentje tegen als ze net te ver weg staat, maar met een mooi afstandschot maakt zij er 6-12 van.

Veo is van de kaart en het slotakkoord is van Gioia. Na een prima pass van Jelle gooit Gioia ons 13e doelpunt erin. Een geweldige overwinning na een prachtige wedstrijd. Nog 3 wedstrijden te gaan en wie weet staan we dan nog steeds bovenaan!!!