Heroïsch gevecht in Olympia

Onze C speelde vandaag in de Olympiahal tegen ckc Maassluis C2. Er is een groot verschil tussen de supernieuwe Olympiahal van vorige week en de Olympiahal uit de klassieke oudheid van deze week, maar de koffie is wel lekkerder. Met Jennifer nog in de lappenmand (beterschap Jennifer) en Anna en Merel op vakantie, moest er een beroep  gedaan worden op de D-speelsters Loïs, Juul en Fleur.

De wedstrijd van vandaag ging om de 2e plaats op de ranglijst. Daar was onze C zich van bewust, want Futura startte meteen fel. Nadat de eerste paar kansen voor Maassluis waren, zette Jens Futura op voorsprong met zijn eerste schot van de wedstrijd. Met het 3e schot van Futura mikte hij al de 0-2 binnen na de aangeef van Bram. Ook Quinten schoot zijn 1e raak en niet veel later scoorde ook hij zijn tweede met een fraai afstandsschot: 0-4. Een ongekend effectieve start van de wedstrijd voor Futura. Het goede Maassluis kwam toen pas op gang en de zeer sterke dame, die als heer op Marijn stond, schoot van alle kanten op de korf. Ze was bijna niet te verdedigen door Marijn, die zich echt de tandjes liep. Gelukkig schoot de dame/heer pas haar achtste schot raak: 1-4 en even later schoot een Maassluisjongen de 2-4 binnen. Nadat Marijn met een stip de stand op 2-5 had gebracht, brak een dominante fase van Maassluis aan. Met een prachtig afstandsschot scoorde Maassluis 3-5 en vlak voor rust maakte de sterke dame/heer 4-5.

Na de rust bleef Maassluis lange tijd sterker. Dezelfde dame/heer scoorde na een tijdje 5-5. Mede dankzij de felle aanmoedigingen van coaches Jamie en Willem vocht Futura zich terug in de wedstrijd. Door veel druk te zetten werd het aanvalsspel van Maassluis weer ontregeld. Toch kwam Maassluis op voorsprong, maar Marijn maakte meteen daarna gelijk. Het spel golfde op en neer. Maassluis kwam snel op 7-6, maar Bram sloeg direct weer terug: 7-7. Dat ook Rosa ze er van afstand gemakkelijk in mikt, bleek toen ze 7-8 scoorde. Toen Quinten vijf minuten voor tijd de 7-9 maakte, leek het nog niet gedaan. Bikkelaar Marijn kreeg steeds meer grip op de sterke dame/heer en zij kwam er niet meer aan te pas op een paar schoten na van grote afstand. Ook Juul kreeg nog een paar goede kansen, maar ze had pech dat de ballen er net niet in gingen, waardoor de eindstand  7-9 bleef. De scheidrechter floot een uitstekende wedstrijd en dat mag ook weleens gezegd worden.

De wedstrijd was een geweldig spektakel voor de trotse C-fans. Een compliment voor de D-speelsters die invielen. Alsof ze al jaren in het team spelen, deden deze dames vandaag net zo fel mee aan het heroïsche gevecht in de Olympiahal. En om in Olympische sferen te blijven: onze volgende wedstrijd is op 7 maart tegen Eureka in sporthal de Fakkel, vijf dagen voor de Olympische fakkel vanuit Olympia zal worden meegenomen naar Tokio.