Lid Worden

/ Vacatures

Steunen?

Oefenen?!

Fusieplannen worden concreter: kom naar de (B)ALV op woensdag 27 november!

Op vrijdagavond 18 oktober werd het veldseizoen afgesloten met een uitgebreid Indisch buffet, een traditie van Dubbel Zes. Veel Dubbel Zessers en Futuranen waren aanwezig bij deze gezamenlijke afsluiting, dus de mooi versierde kantine van Dubbel Zes was gezellig vol. Het was een goede gelegenheid voor beide voorzitters om de aanwezigen bij te praten over de groeiende samenwerking tussen beide verenigingen en de plannen voor een daadwerkelijke fusie.
20191018 IndischBuffet

Bij opening van het Indisch buffet bedankte Dubbel Zes voorzitter Robert Lintjes eerst alle vrijwilligers voor hun hulp bij deze heerlijke maaltijd. Futura voorzitter a.i. Siro Otten vulde even later aan dat hij onder de indruk was van de hele organisatie van het buffet en dat het goed voelde om daar als Futura bij te zijn. Beide voorzitters schetsten vervolgens in aanvulling op elkaar de stand van zaken en de plannen voor de toekomst. We vatten dat hieronder kort samen:

Waar staan we nu?
  • Dit jaar zijn we gestart met 4 combinatie-teams (Dubbel Zes en Futura samen): 2 selectieteams en 2 B teams. Dat gaat zo goed dat inmiddels de samenwerking ook op andere niveaus vorm krijgt
  • De Kangoeroetjes zijn al samen gegaan
  • De Technische Commissie en de Jeugdcommissies werken samen; bij het After Kamp van Dubbel Zes was ook de jeugd van Futura welkom!
  • Er is een Stuurgroep gevormd waarin 2 mensen van Dubbel Zes (Robert en Bart) en 2 mensen van Futura (Siro en Shirley) zitten. Deze stuurgroep coördineert het traject naar verdere samenwerking en fusie.
  • Er is een werkgroep gevormd (bestaande uit 6 leden/betrokkenen van beide verenigingen) die de Stuurgroep helpt met het betrekken van leden, ouders en andere vrijwilligers. Zo wordt de nieuwe club een vereniging waar iedereen zich thuis en enthousiast over voelt.

Hoe nu verder?

De leden die sinds deze zomer in een combinatie-team spelen zijn enthousiast. Gesprekjes langs de lijn of in de kantine over de samenwerking zijn ook veelal positief en de Stuurgroep heeft daarop begin oktober besloten echt door te pakken en ons voor te bereiden op een fusie. Toen dat werd verteld op 18 oktober klonk een luid applaus en gejoel! Een duidelijk teken dat veel mensen deze koers steunen.
Er zijn natuurlijk nog veel hobbels te nemen en keuzes te maken (zoals financiën, statuten, huishoudelijk reglement, keuze kantine, sporthal, tenues, kleuren en een naam, etc.). Maar er is positiviteit en vertrouwen dat dat gaat lukken.

Ledenvergaderingen op 27 november
Beide verenigingen vergaderen op woensdag 27 november 2019 met hun leden; Futura houdt een ALV en Dubbel Zes een Bijzondere ALV. Iedereen wordt uitgenodigd en is welkom, de fusieplannen worden dan verder toegelicht en de leden kunnen hierop reageren. Het streven is om in maart 2020 alle voorbereidende zaken gereed te hebben om het fusietraject officieel te starten.

Op de hoogte blijven en meepraten
Het is duidelijk dat dit alles verandering met zich meebrengt. De Stuurgroep zal alle betrokkenen de komende tijd goed blijven informeren over de ontwikkelingen. Dat gebeurt via de bekende kanalen, zoals websites en nieuwsbrieven en tijdens bijeenkomsten.
De Stuurgroep en ook werkgroep zullen alle betrokkenen de komende tijd benaderen om mee te denken met de nieuwe vereniging. Heb je nu al een vraag of wil je iets meegeven? Mail dat dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan komt het bij de Stuurgroep terecht en krijg je van hen antwoord.

De Stuurgroep