Lidworden

 

Wat is korfballen?

Korfbal is een gemengde teamsport. Het is een echte familie sport; voor jongens en meisjes van jong tot oud.

Korfbal wordt gespeeld door 4 jongens en 4 meisjes per team. Het veld is verdeeld in twee vakken: in het ene vak probeert het ene team te scoren, in het andere vak probeert het andere team te scoren. In elk vak spelen 2 jongens en 2 meisjes. Iedereen heeft een persoonlijke tegenstander. Een jongen mag geen meisje verdedigen en een meisje mag geen jongeren verdedigen.

Korfbal is een sport die je samen moet spelen. Lopen of dribbelen met de bal is niet toegestaan. Overspelen door de bal over te gooien en goed vrij lopen zijn daarom belangrijke onderdelen in het spel. Het is een echte teamsport dit houdt ook in dat er op je gerekend wordt.

Korfbal wordt buiten op kunstgras en/of natuurgras gespeeld , in de wintermanden spelen we binnen in verschillende sporthallen. Een veld seizoen loopt van augustus t/m oktober en van maart t/m mei-juni. In de winter maanden november t/m maart trainen en spelen we binnen.

Op de site van de KNKV, kun je nog veel meer algemene informatie vinden over korfbal, de spelregels, indelingen ect.

www.knkv.nl

Korfballen bij futura

K.v. Futura is een kleine gezellige sociale vereniging met haar kantine op het stokroosveld aan de Zonnebloemstraat in Den Haag.  

Futura is op 2 mei 1990 tot stand gekomen uit eenfusie tussen de korfbalverenigingen SV PAMS en VES.

Door deze fusie is Futura een mengelmoes van culturen en achtergronden. Dit geeft veel sfeer en openheid binnen de vereniging hierdoor is er voor nieuwe leden genoeg ruimte om zichzelf te kunnen zijn.

Wij zijn een van de weinige verenigingen in Den Haag die nog op natuurgras speelt.Wij zijn ons ervan bewust dat dit voor en nadelen heeft. Binnen onze vereniging zijn we hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we in de toekomst ook op kunstgras kunnen gaan spelen. Omdat wij (nu nog) spelen op een goede grasmat adviseren wij om te spelen om gras-voetbal- schoenen en niet op kunst-gras-schoenen

In de zaalperiode trainen we in sporthallen en gymzalen in de buurt en onze thuishal is sporthal Zuidhaghe aan de Berensteinlaan

Alle spelende leden van Futura hebben een eigen tenue, deze is te koop bij A.J. Sports

(Dierenselaan 47-49, /www.ajsports.nl) meer info hierover kun je vinden bij het tabje vereniging.

We noemen Futura eerder een gezellige verenging, en dat zijn we zeker. Want er zijn buiten het korfballen nog ontzettend veel andere gezellige dingen te doen voor jong en oud. Er is een commissie (Kids Actief) die ongeveer 1x per maand iets organiseert voor de jeugdleden. (sinterklaas/kerst/carnavals/slaap-feest, speur en survivaltochten, spelletjes avonden enz) We doen altijd mee aan leuke toernooien, bijv het Paas toernooi in België. En er zijn regelmatig feestjes of etentjes voor senioren leden. Een aantal keer per jaar zijn er klaverjas/dart avonden. En natuurlijk het welbekende Futura kamp in de eerste week van de zomervakantie. Dit wil je zeker niet missen, want bijna alle jeugd leden gaan dan mee (van de F1 t/m de A1).

Futura heeft doordeweeks een samenwerking met een BuitenSchoolse Opvang; Kakelbont Kids (www.kakelbontkids.nl) Van heel wat scholen uit de buurt, worden kinderen in de middag in de Futopia-kantine opgevangen.

Bij Futura verwelkomen wij natuurlijk niet alleen nieuwe jeugdleden maar ook hun ouders.  Ouders spelen een belangrijke stimulerende rol in de sportieve opvoeding van onze jeugdleden, maar dragen ook hun steentje bij aan het sociale verenigingsleven wat Futura zo belangrijk vindt.  Van ouders wordt verwacht dat zij binnen hun mogelijkheden meehelpen om Futura tot een fijne vereniging te houden.

Iedereen is welkom bij Futura om met plezier te komen spelen, wij vinden wel dat daarbij ook hoort om anderen een plezier te doen. Daarbij horen o.a. de volgende dingen;

  • Dat je altijd komt trainen, en als je echt niet kan, netjes afbelt bij je trainers.
  • Dat je iedere wedstrijd meespeelt, en als je echt niet kan op tijd afbelt bij de wedstrijdsecretaresse .
  • Dat je op tijd aanwezig bent bij de training en wedstrijd zodat je samen met je ploeg en de trainers de spullen op kunt opzetten .
  • Dat je na een training en wedstrijd samen met je ploeg en de trainers meehelpt de spullen weer netjes op te ruimen.
  • Dat jij en/of je ouders af en toe het mee rouleren in het vervoersschema.
  • Dat je deelneemt aan extra activiteiten (zoals toernooien)
  • Dat jij en/ of je ouders actief betrokken zijn bij de club, dit houdt in om somsmee te helpen met klusjes,zoals bijvoorbeeld een bardienst, schoonmaak ect.
  • Wanneer jij en/of je ouders goede ideeën of vragen hebben deze te delen/ communiceren met de desbetreffende commissie.

Kortom dat je actief betrokken bent om Futura een gezellige, sociaal gezonde vereniging te houden.

Voor nieuwe leden en /of ouders  is er 1 a 2 x per jaar een ouderavond waarop alle aspecten van het lid zijn van Futura besproken worden. Op deze avond is er natuurlijk ook alle gelegenheid om kennis te maken met elkaar en om vragen te stellen.

Leeftijdsklassen

Welpen Kangoeroes van 3 t/m 5 jaar
Pupillen F, E & D van 6 t/m 11 jaar
Aspiranten C & B van 12 t/m 15 jaar
Junioren A van 16 t/m 18 jaar
Senioren 1, 2, 3, enz vanaf 19 jaar
Recreanten Recreanten Ouders en veteranen

Kangoeroes 3 -5 jr                                                           

Bij de Futura Kangoeroe Klup maken de kinderen kennis met leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen die speciaal voor kinderen van deze leeftijd zijn ontwikkeld.  Natuurlijk doen we veel speelse, korfbalgerichte oefeningetjes  maar de nadruk  ligt voornamelijk op plezier maken met elkaar . De kangoeroes trainen iedere zaterdagochtend en spelen  soms een mini-wedstrijdje.

Binnen de leeftijdsklassen is er ook onderscheid tussen wedstrijd en breedtesport, afhankelijk van het niveau van de teamspelers. In elke leeftijdsklasse speel je in een team met mensen die ongeveer even goed kunnen korfballen als jij. Zodoende speelt iedereen in een ploeg met spelers van ongeveer gelijk niveau. Alle ploegen, vanaf de pupillen tot en met de junioren, hebben een trainer/coach, die de ploeg begeleidt en traint. 

Trainen en wedstrijden 

Alle ploegen trainen door de weeks en spelen de wedstrijden in het weekend.

Trainingen

De dagen waarop er bij Futura wordt getraind zijn dinsdag en donderdag of vrijdag (dit hangt af van de dag waarop je wedstrijden speelt, zaterdag of zondag en of je jeugd of senioren lid bent).

Vanaf de jeugd word er 2 keer per week getraind. Er is 1 uitzondering op de regel namelijk onze Kangoeroes, zij trainen op zaterdagochtend en spelen nog geen wedstrijden in competitie verband.  Als de Kangoeroes al iets verder zijn qua niveau worden er wel oefenwedstrijdjes georganiseerd, zodat onze korfballers in spe alvast kunnen wennen aan het spel en makkelijker kunnen door groeien

De trainingen worden bij de jeugd door 2 trainers aangeboden en in de senioren streven we er als vereniging naar om minimaal 1 trainer voor elk prestatief spelend team te hebben staan. Bij de senioren ploegen die recreatief (breedte) korfbal spelen worden de trainingen afwisselend door diverse mensen binnen de teams gegeven.

Korfbal is een teamsport, dus eigenlijk verwachten we dat je er altijd bent!  Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer echt niet kan.  Wij zien het dan als van zelfspreken dat je zo dit dan zo vroeg mogelijk meldt bij de trainer. Onze trainers spenderen veel tijd aan het voorbereiden en geven van de trainingen (soms wel tot 4 á 5 uur per week), het is natuurlijk niet leuk als hij of zij dit voor er niks doet.

Wedstrijden

Tijdens het korfbal seizoen (wat loopt van begin september tot en met juni/juli) speel je in de regel 1 wedstrijd per week. Onze jeugdteams spelen allemaal op zaterdag en van de seniorenteams spelen sommige op zaterdag en sommige op zondag.

Elk lid wat in competitieverband uitkomt voor een korfbalvereniging dient in bezit te zijn van (en deze ook te kunnen overleggen bij wedstrijden) een spelerskaart, welke verstrekt is door de KNKV ( Koninklijk Nederlands Korfbalverbond).

Aan het begin van elk seizoen krijgt elk spelend lid van onze vereniging een spelerskaart welke in de regel  word bewaard in het spelersmapje wat elk team overhandigd krijgt aan het begin van elk seizoen en een duplicaat van de spelers kaart zodat jij als speler ten alle tijden de spelers kaart kan overleggen.

Zoals bovenstaande gemeld is Korfbal een teamsport en word er verwachten dat je er altijd bent. Als je echt niet kan of in geval van een blessure is het belangrijk dat je dat zo vroeg mogelijk meldt. Voor trainingen dien je af te melden bij je trainer, voor wedstrijden dien je je af te melden bij het wedstrijd-secretariaat. De contactgegevens van het wedstrijdsecretariaat staan vermeld bij de opstellingen c.q. het wedstrijdprogramma welk wekelijks worden verstrekt aan alle leden  via ons cluborgaan de Futuraskoop en op onze website staat gemeld. De wedstrijdsecretaris kan dan een vervanger zoeken, zodat je team toch compleet kan spelen.

Naast dat je in je eigen team speelt kan het dus voorkomen dat je bij een ander team als reserve speler of invaller word opgesteld. Houd daarom in het wedstrijdprogramma niet allen je eigen team in de gaten, maar ga ook na of je bij een ander team staat opgesteld. Elke week word het wedstrijdprogramma en de opstellingen per team aan alle leden verstrekt zoals bovenstaande vermeld

Aanmelden/ contributie

Meld je nu aan via ons digitale aanmeldingsformulier en stuur 2 pasfoto’s op naar:

 Ledenadministratie KVFutura

 Groenelaan 150, 2675 RT Honselersdijk

Of download hier ons aanmeldingsformulier en stuur deze naar bovenstaand adres.


Statuten / Huishoudelijk Reglement

Ieder lid dient kennis te nemen van zowel de Statuten als het Huishoudelijk Reglement

Via onderstaande link kunt U deze downloaden

 

Heeft u meer vragen?

Download hier ons informatie boekje.

Stuur een mail naar onze wervingscommissie op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wij zullen dan contact met u opnemen.